Θέλεις να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ωραίο σπυρωτό ρυζάκι αλλά το κόλλησες πάλι; Αν δεν σερβίρεις αμέσως το ρύζι μόλις ετοιμαστεί και το αφήνεις στην κατσαρόλα έχεις παρατηρήσεις ότι μετατρέπεται σε λαπά. Κάνε λοιπόν το εξής: Όταν το ρύζι σου έχει βράσει, τοποθέτησε μια καθαρή πετσέτα πάνω από τη κατσαρόλα και κλείσε […]
![](https://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2018/03/chinese-fried-rice-134225687-57d7144f3df78c5833747748-640x427.jpg)
Θέλεις να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ωραίο σπυρωτό ρυζάκι αλλά το κόλλησες πάλι;
Αν δεν σερβίρεις αμέσως το ρύζι μόλις ετοιμαστεί και το αφήνεις στην κατσαρόλα έχεις παρατηρήσεις ότι μετατρέπεται σε λαπά.
Κάνε λοιπόν το εξής:
Όταν το ρύζι σου έχει βράσει, τοποθέτησε μια καθαρή πετσέτα πάνω από τη κατσαρόλα και κλείσε κανονικά με το καπάκι.
Η πετσέτα θα συλλέγει τον ατμό από το ζεστό ρύζι και έτσι δεν θα μετατρέπεται σε νερό το οποίο θα στάζει μέσα στη κατσαρόλα με τα γνωστά απογοητευτικά αποτελέσματα!
![AlphaFreePress](https://www.alphafreepress.gr/wp-content/themes/whsk_alpha_new/common/imgs/logo-min.png)