Αν λατρεύεις τις κρέπες, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για ζύμη κρέπας ακριβώς σαν αυτή που παραγγέλνεις. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση και ανάλογα με τα υλικά που θα βάλει κανείς, μπορεί να γίνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ακόμα και κολατσιό. Με τη συγκεκριμένη συνταγή, όμως, όπως φαίνεται και στο mothersblog. gr, το αποτέλεσμα θα […]
Αν λατρεύεις τις κρέπες, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για ζύμη κρέπας ακριβώς σαν αυτή που παραγγέλνεις.
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση και ανάλογα με τα υλικά που θα βάλει κανείς, μπορεί να γίνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ακόμα και κολατσιό.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή, όμως, όπως φαίνεται και στο mothersblog. gr, το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό και τραγανό.
Όσο για το μυστικό υλικό, δεν είναι άλλο από το κορν φλάουρ.
Διαβάστε ακόμα:
Δεν φαντάζεσαι πώς μπορείς να… μαγειρέψεις το παγωτό!
Υλικά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1,5 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό
Εκτέλεση:
- Βάλτε το αυγό σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα σύρμα.
- Ρίξτε τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το γάλα με το νερό και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το κορν φλάουρ, το σπορέλαιο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Τέλος ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα χυλό.
- Ζεστάνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Περάστε το με ένα χαρτί κουζίνας ή ένα πινέλο που θα έχετε βάλει σπορέλαιο.
- Βεβαιωθείτε ότι έχει κάψει καλά το τηγάνι και ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά από μία κουτάλα μέσα στο τηγάνι.
- Ανακινήστε ώστε να πάει σε όλο τον πάτο του τηγανιού και αναποδογυρίστε.
- Μόλις ψηθεί αφαιρέστε τη και απλώστε επάνω τα υλικά της αρεσκείας σας.