Όσο παχυντικά κι αν είναι τα ντόνατς, άλλο τόσο γευστικά και απολαυστικά αποδεικνύονται σε κάθε μπουκιά.
Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεται κανείς μόλις τα δει. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων.
Αυτό που… τρελαίνει- πέρα από τη γεύση τους- είναι η δυνατότητα να κάνεις όποιον συνδυασμό θες! Ένας από αυτούς είναι και τα καραμελωμένα ντόνατς με maple syrup.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας maple syrup
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα
Διαβάστε ακόμα
Δε θα μείνει ούτε… ψίχουλο!
Για το γλάσο
- 2 κουταλιές σούπας maple syrup
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- καφέ χρώμα τροφίμων
- πεκάν για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σ’ ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το maple syrup, το αυγό και εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα κι ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε μέσα και τα ξηρά συστατικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε τη ζύμη μας σε ειδικά φορμάκια για ντόνατς.
- Ψήνουμε για 7-10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς στον φούρνο.
- Περνάμε τα ντόνατς με λίγο maple syrup και αφήνουμε στην άκρη.
- Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Περνάμε με το γλάσο κάθε ντόνατ κι αφήνουμε στην άκρη.
- Πασπαλίζουμε με τα πεκάν κι απολαμβάνουμε