Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγωτό καραμέλα από τα… χεράκια σου (vid)
PLUS

Παγωτό καραμέλα από τα… χεράκια σου (vid)

Το καλοκαίρι πλησιάζει… απειλητικά και είναι η ώρα για το πιο λαχταριστό γλυκό, που δεν είναι άλλο από το παγωτό. Το παγωμένο γλύκισμα, που φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα, προσφέρεται συνήθως σε καταστήματα. Γιατί πολλοί δεν έχουν διάθεση να ετοιμάσουν το δικό τους παγωτό στο σπίτι. Όμως, η παρακάτω συνταγή από τον Άκη είναι πανεύκολη, γρήγορη και απολαυστική! Υλικά […]

Το καλοκαίρι πλησιάζει… απειλητικά και είναι η ώρα για το πιο λαχταριστό γλυκό, που δεν είναι άλλο από το παγωτό.

Το παγωμένο γλύκισμα, που φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα, προσφέρεται συνήθως σε καταστήματα. Γιατί πολλοί δεν έχουν διάθεση να ετοιμάσουν το δικό τους παγωτό στο σπίτι.

Όμως, η παρακάτω συνταγή από τον Άκη είναι πανεύκολη, γρήγορη και απολαυστική!

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα 3,5 %
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 50 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

Διαβάστε ακόμα

Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτά τα ντόνατς!

Eκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Ανοίγουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
  • Βάζουμε 400 γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
  • Μόλις βράσει το γάλα το μεταφέρουμε σταδιακά στο κατσαρολάκι με την καραμέλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, 100 γρ.  ζάχαρη άχνη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και την καραμέλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30εκ., περνώντας το από ένα σύρμα ώστε να κρατήσει τον λοβό από τη βανίλια.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
  • Σερβίρουμε με τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια μας, τη σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια, σε κυπελλάκι ή χωνάκι.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις