Όσο περνάνε τα χρόνια και όσο αυξάνεται η τοξικότητα στο περιβάλλον μας, τόσο δημιουργούνται περισσότερες εναλλακτικές διατροφές και συνταγές που είναι υγιεινές αλλά ταυτόχρονα πολύ νόστιμες. Κάποιος fitness guru είχε την ιδέα να δημιουργήσει πατάτες τηγανητές από πράσινα φασόλια. Το αποτέλεσμα; Απλά πεντανόστιμο! Η συνταγή! Ξεκινάτε πλένοντας τα πράσινα φασόλια σας και στραγγίζοντάς τα. Στη […]
Όσο περνάνε τα χρόνια και όσο αυξάνεται η τοξικότητα στο περιβάλλον μας, τόσο δημιουργούνται περισσότερες εναλλακτικές διατροφές και συνταγές που είναι υγιεινές αλλά ταυτόχρονα πολύ νόστιμες.
Κάποιος fitness guru είχε την ιδέα να δημιουργήσει πατάτες τηγανητές από πράσινα φασόλια. Το αποτέλεσμα; Απλά πεντανόστιμο!
Η συνταγή!
Ξεκινάτε πλένοντας τα πράσινα φασόλια σας και στραγγίζοντάς τα. Στη συνέχεια κόψτε στην άκρη τα κοτσάνια.
Βάλτε σε ένα ταψάκι 3 κ.σ. αλεύρι και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 αυγά με 2 κ.σ. γάλα και σε ένα άλλο μπολ 1μιση φλ. τριμμένη φρυγανιά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γλ. αλάτι και 1 φλ. κίτρινο καλαμποκάλευρο.
Περάστε τα φασόλια από το ταψί με το αλεύρι, στη συνέχεια από το μπολ με τα αυγά και στο τέλος από το μπολ με τη φρυγανιά.
Απλώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάλτε τα φασόλια σας.
Ψήστε για 15-20 λεπτά στους 230 βαθμούς.
Tip Συνοδέψτε τις «τηγανιτές πατάτες» με ένα dip της επιλογής σας και αν σας περισσέψουν φασόλια βάλτε τα σε ένα κλειστό τάπερ. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 4 ημέρες.