Με αυτή τη διατροφή, μπορεί κανείς να προλάβει τα συμπτώματα της ψωρίασης.
Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και ψάρι μπορεί να αποτρέψει τα επιβαρυντικά συμπτώματα της ψωρίασης, όπως η φαγούρα, το κοκκίνισμα και το ξεφλούδισμα του δέρματος.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας νέας γαλλικής επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Dermatology, σύμφωνα με το onmed.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, έπειτα από μελέτη σε 158.361 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 3.557 ασθενείς με ήπια έως σοβαρή ψωρίαση, μια διατροφή στα πρότυπα της μεσογειακής μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά βοηθητική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της δερματικής πάθησης.
«Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που πυροδοτείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες» αναφέρει σχετικά η επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης, Δρ Σελίν Φαν, δερματολόγος στο Νοσοκομείο Mondor, στην πόλη Κρετέιγ της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Η μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψάρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τις χρόνιες γενικευμένες φλεγμονές χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση αυτών των τροφών», προσθέτει η ειδικός.