Όταν το κρέας είναι καυτό, οι ίνες των μυών συστέλλονται και διασκορπίζουν τους χυμούς τους.
Αν κόψετε το κρέας όσο είναι ακόμα καυτό, οι χυμοί θα χυθούν στη βάση κοπής και δεν θα μείνουν μέσα στο ψημένο κρέας.
Πώς να το διορθώσετε
Αφήστε το κρέας να «ξεκουραστεί» μετά το μαγείρεμα, ώστε οι μύες να χαλαρώσουν και να αναδιανεμηθεί ο χυμός -σκεπάστε το κρέας με αλουμινόχαρτο για να μην χάσει πάρα πολύ ζέστη.
Για τα μεγάλα ψητά και για ολόκληρα κοτόπουλα, περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τα κόψετε (μια γαλοπούλα χρειάζεται περίπου 30).
Μικρότερα κομμάτια, όπως η μπριζόλα, χρειάζονται 5 έως 10 λεπτά.
Για τα παϊδάκια και τα κοψίδια αρκεί ελάχιστος χρόνος για να ξεκουραστούν. Τόσος όσος ώστε να τα μεταφέρετε από τον φούρνο στο τραπέζι.
Remember: Όταν τεμαχίζετε μπριζόλες και ψητά, φροντίστε να τα κόβετε κόντρα στις γραμμές των ινών. Αυτό θα διαλύσει τις ίνες, δίνοντάς σας ένα πιο τρυφερό κομμάτι κρέας.
Δείτε ακόμη: