Η οικονομική κρίση, πέρα από την υπόλοιπη ζωή μας, επηρέασε σημαντικά και τη διατροφή μας, όχι μόνο λόγω του περιορισμού των χρημάτων που διατίθενται για διατροφικά έξοδα, αλλά και λόγω της κατάθλιψης που εμφανίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρατηρείται ενίσχυση της στροφής σε φθηνότερες τροφές και έτοιμα φαγητά, που περιέχουν πολλές […]
Η οικονομική κρίση, πέρα από την υπόλοιπη ζωή μας, επηρέασε σημαντικά και τη διατροφή μας, όχι μόνο λόγω του περιορισμού των χρημάτων που διατίθενται για διατροφικά έξοδα, αλλά και λόγω της κατάθλιψης που εμφανίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρατηρείται ενίσχυση της στροφής σε φθηνότερες τροφές και έτοιμα φαγητά, που περιέχουν πολλές θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Υγιεινή διατροφή, ωστόσο, μπορεί να υπάρξει και εν μέσω κρίσης:
- Αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο.
- Τσιμπολογήστε ξηρούς καρπούς, σπόρους ή φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα σας.
- Συνοδεύετε κάθε γεύμα σας με σαλάτα.
- Προτιμάτε ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
- Καταναλώνετε 1-2 πιάτα όσπρια την εβδομάδα.
- Τρώτε ψάρι (όχι τηγανητό), τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
- Καταναλώνετε κόκκινο κρέας περιστασιακά και σε μικρές μερίδες.
- Μην πίνετε πάνω από ένα ή δύο ποτήρια αλκοόλ με το γεύμα σας.
- Καταναλώνετε φρούτα για επιδόρπιο.