Ποιός το περίμενε; Υπάρχει μία πίτσα, που όχι μόνο δεν την απαγορεύουν γιατροί και διαιτολόγοι, αλλά αντίθετα τη συνιστούν. Είναι γεμάτη με βιταμίνη Β12, που βοηθά στη δημιουργία σεροτονίνης και ντοπαμίνης, ώστε να έχετε πιο καθαρό μυαλό από ποτέ, και να προλάβετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Σερβίρει 4 άτομα, 408 θερμίδες ανά μερίδα των δύο […]
Ποιός το περίμενε; Υπάρχει μία πίτσα, που όχι μόνο δεν την απαγορεύουν γιατροί και διαιτολόγοι, αλλά αντίθετα τη συνιστούν. Είναι γεμάτη με βιταμίνη Β12, που βοηθά στη δημιουργία σεροτονίνης και ντοπαμίνης, ώστε να έχετε πιο καθαρό μυαλό από ποτέ, και να προλάβετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Σερβίρει 4 άτομα, 408 θερμίδες ανά μερίδα των δύο μικρών κομματιών.
Θα χρειαστείτε
- 230 γραμμάρια στρείδια, πλυμένα καλά
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κούπες φύλλα λαχανίδας
- 230 γραμμάρια ζύμη για πίτσα, ολικής άλεσης
- ½ κούπα τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 κούπα ρόκα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει, σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα στρείδια, την καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε και βγάζουμε το κρέας των στρειδιών από το κέλυφος. Τα κόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα φύλλα λαχανίδας και χτυπάμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν. Απλώνουμε τη ζύμη και πρώτα στρώνουμε το μείγμα της λαχανίδας. Έπειτα, τοποθετούμε τα στρείδια και το τυρί. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και έπειτα τοποθετούμε πάνω την ρόκα. Σερβίρουμε αμέσως.