Τα πυρέξ τα χρησιμοποιούν όλες οι νοικοκυρές καθώς το υλικό είναι πολύ δυνατό και ανθεκτικό. Τα πρώτα χρόνια, το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα πυρέξ ήταν το βοριοπυριτικό γυαλί, που είναι πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αντίθετα με άλλα σκεύη, τα πυρέξ μπορούσαν να αντέξουν σε κάθε συνθήκη. Από το 1998, όμως, άλλαξαν το υλικό τους σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια […]
Τα πυρέξ τα χρησιμοποιούν όλες οι νοικοκυρές καθώς το υλικό είναι πολύ δυνατό και ανθεκτικό.
Τα πρώτα χρόνια, το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα πυρέξ ήταν το βοριοπυριτικό γυαλί, που είναι πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αντίθετα με άλλα σκεύη, τα πυρέξ μπορούσαν να αντέξουν σε κάθε συνθήκη.
Από το 1998, όμως, άλλαξαν το υλικό τους σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια ανθεκτικό αλλά όχι τόσο σε μεγάλη αλλαγή της θερμοκρασίας.
Κάπως έτσι τα πυρέξ έσπαγαν στον φούρνο κι αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για το φαγητό, όσο και για την δική μας υγεία.
Να θυμάσαι λοιπόν πως δεν πρέπει να προσθέσεις υγρό στο ζεστό σκεύος ενώ αν το βγάλεις από το ψυγείο, άφησέ το για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις σε προθερμασμένο φούρνο και το αντίστροφο, όταν θες να το τοποθετήσεις πίσω στο ψυγείο.
Στην αγορά υπάρχουν τα vintage πυρέξ, που είναι πιο ανθεκτικά, αν και λίγο «τσιμπημένα».