Φτιάξε ένα ρυζόγαλο που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις. Το λατρεμένο γλυκό των παιδικών σου χρόνων σε μια πανεύκολη συνταγή χωρίς ζάχαρη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με το γευστικό αποτέλεσμα. Υλικά 1 φλ. ρύζι 2 φλ. νερό 4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά 1/2 φλ. τσαγιού στέβια 1/2 κουταλάκι του γλυκού […]
Φτιάξε ένα ρυζόγαλο που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις. Το λατρεμένο γλυκό των παιδικών σου χρόνων σε μια πανεύκολη συνταγή χωρίς ζάχαρη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με το γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
1 φλ. ρύζι
2 φλ. νερό
4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλ. τσαγιού στέβια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις το νερό και στη συνέχεια προσθέτεις το ρύζι. Μαγειρεύεις για 10 λεπτά και το στραγγίζεις. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα με τη στέβια μέχρι να λιώσει. Στη συνέχει προσθέτεις το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει.
Μπορείς να το πασπαλίσεις με κανέλα για να μοσχοβολήσει και η κουζίνα σου.