Στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας, μέσα στις φυλακές, αναφέρθηκε σήμερα, ο Αλέξης Κούγιας.
«Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.
«Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία. Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα.
Μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι.
Ειδικά στις φυλακές Αυλώνα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνονται», πρόσθεσε.
«Μέσα στη φυλακή υπάρχει μια αντίληψη που είναι μια διάθεση απενοχοποίησης επειδή και οι ίδιοι έχουν κάνει σοβαρά εγκλήματα κατά της κοινωνία.
Αντιδρούν σε ακραία εγκλήματα και αυτό δεν συνηθίζεται σε ιδρύματα φυλακών ανηλίκων.
Συνήθως γίνεται σε φυλακές ενηλίκων, για παράδειγμα θυμόμαστε την υπόθεση Δουρή», σημείωσε εν συνεχεία ο Αλέξης Κούγιας.
Υπενθυμίζεται πως οι συγκρατούμενοι του 19χρονου, αρχικά τού επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια τον χτύπησαν.
Την ίδια στιγμή τον ρωτούσαν γιατί έκανε το έγκλημα στη Ρόδο και εκείνος απαντούσε «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».
Η ανακοίνωση του γραφείου Κούγια:
«Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τοπαλούδη.
Η Ελένη έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα.
Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, ότι συγκρατούμενοι του 19χρονου, τον σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.
Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας.
Δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους δεν εκφράζει την οικογένεια του θύματος.
Δεν εκφράζει ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.
Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές.
Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς.
Κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».