Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Φυτοφαγική διατροφή: Είναι μεγάλη η προσφορά της στον ανθρώπινο οργανισμό
ΥΓΕΙΑ

Φυτοφαγική διατροφή: Είναι μεγάλη η προσφορά της στον ανθρώπινο οργανισμό

  Η φυτοφαγική διατροφή μπορεί να έχει μεγάλη προσφορά για την υγεία όσων αποφεύγουν το κρέας, άλλα και τα ζωικά προϊόντα. Σύμφωνα με νέα έρευνα η φυτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, καθώς και για πρόωρο θάνατο. Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή χάνουν πιο εύκολα τα […]

Φυτοφαγική διατροφή: Είναι μεγάλη η προσφορά της στον ανθρώπινο οργανισμό

 

Η φυτοφαγική διατροφή μπορεί να έχει μεγάλη προσφορά για την υγεία όσων αποφεύγουν το κρέας, άλλα και τα ζωικά προϊόντα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα η φυτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, καθώς και για πρόωρο θάνατο. Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή χάνουν πιο εύκολα τα κιλά που τους ταλαιπωρούν.

Φυτοφαγική διατροφή: Το συνέδριο «Nutrition 2018»

Αποτέλεσμα εικόνας για φυτοφαγικη διατροφη

Στο τελευταίο συνέδριο «Nutrition 2018» της Αμερικανικής Εταιρείας για τη Διατροφή στη Βοστώνη τον περασμένο Ιούνιο, στο οποίο παρουσιάσθηκαν τα πιο πρόσφατα ευρήματα διαφόρων επιστημονικών μελετών, που αναδεικνύουν τα συγκεκριμένα οφέλη.

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών πρωτεϊνών και λιγότερων ζωικών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια. Πιο συγκεκριμένα τη γνωστή σε όλους στεφανιαία νόσο.

Οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί

Αποτέλεσμα εικόνας για διατροφη

Ολλανδική έρευνα, με επικεφαλής τον δρα Κιμ Μπράουν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Έρασμος, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 6.000 άτομα σε βάθος 13 ετών, δείχνει ότι όσοι τρώνε περισσότερες πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, αντί για ζωικές, έχουν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών πρωτεϊνών και λιγότερων ζωικών σχετίζεται με λιγότερες πλάκες στις αρτηρίες, άρα με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Βραζιλιάνικη έρευνα, με επικεφαλής τη δρα Ντίρκε Μαρία Μαρτσιόνι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 4.500 ενηλίκους, βρήκε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες, έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν 60% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν δυνητικά επικίνδυνες πλάκες ασβεστίου στο εσωτερικό των αρτηριών τους, σε σχέση με όσους καταναλώνουν περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες.

Αμερικανική μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Σαμίρα Ταλεγκαουκάρ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον, δείχνει ότι οι φυτοφάγοι έχουν λιγότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Μεταξύ άλλων, έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος, μικρότερη περιφέρεια μέσης, λιγότερο κοιλιακό λίπος, χαμηλότερη χοληστερίνη και χαμηλότερο σάκχαρο, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις