Αυστραλία: Η απίστευτη ιστορία ενός εφήβου που, αν μην τι άλλο, αποδείχτηκε πραγματικός ιδεολόγος
Αυστραλία: Πραγματικός ιδεολόγος και όχι απλά «ταραχοποιός» αποδείχτηκε ένας 17χρονος έφηβος από την Αυστραλία, ο οποίος έγινε διάσημος στη χώρα του όταν έσπασε ένα αβγό στο κεφάλι ακροδεξιού πολιτικού. Ο νεαρός Γουίλ Κόνολι (ή egg boy) όπως τον αποκαλούν τα media στη χώρα του) επιτέθηκε με αβγό στον ακροδεξιό Αυστραλό πολιτικό Φρέιζερ Άνινγκ όταν εκείνος προέβη σε κάποιες ρατσιστικές δηλώσεις, λίγες ώρες μετά την σφαγή στο Κράιστσερτς. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση στα τζαμιά, ο Άνινγκ είχε πει ότι η αιτία για το μακελειό είναι το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία άφησε να εισέλθουν στο έδαφός της «φανατικοί μουσουλμάνοι».
Η δήλωση αυτή, που έγινε όταν ακόμη δεν είχε στεγνώσει το αίμα των δεκάδων μουσουλμάνων που σκοτώθηκαν από τον διαταραγμένο Τάραντ, εξόργισε μεγάλη μερίδα των Αυστραλών. Ο νεαρός Κόνολι ήταν ένας από αυτούς, και αποφάσισε ένα προβεί σε μια συμβολική επίθεση με αβγό, για να δείξει στον ακροδεξιό πολιτικό τι ακριβώς πιστεύει για τις απόψεις του. Ο Άνινγκ, που έχασε την έδρα του στη Γερουσία στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες, χαστούκισε τον Κόνολι δύο φορές μετά την επίθεση.
H γενναιόδωρη χειρονομία
Εχθές, ο egg boy εντυπωσίασε ξανά τους συμπατριώτες του δηλώνοντας ότι δώρισε όλα τα χρήματα -100.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 62.000 ευρώ)- που συγκέντρωσαν υποστηρικτές του για να πληρώσει τα νομικά του έξοδα σε μια οργάνωση που στηρίζει τα θύματα του μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς.
Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του, δεν χρειάστηκε να πληρώσει νομικά έξοδα αφού η αστυνομία περιορίστηκε να του δώσει μια προειδοποίηση και δεν του ασκήθηκαν διώξεις.
«Δεν ήταν δικά μου για να τα κρατήσω», έγραψε στο Ιnstagram. «Προς τα θύματα της τραγωδίας, ελπίζω με όλη μου την καρδιά αυτό να μπορέσει να σας προσφέρει κάποια ανακούφιση», πρόσθεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στις 15 Μαρτίου ο ακροδεξιός Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ επιτέθηκε με ημιαυτόματα όπλα εναντίον των πιστών που βρίσκονταν σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες.