Μπαταρία κινητού έκρηξη: Τραγικό θάνατο βρήκε μια 14χρονη μαθήτρια στο Καζακστάν όταν εξερράγη η μπαταρία του κινητού της ενώ κοιμόταν.
Μπαταρία κινητού έκρηξη: Σοκαριστικός θάνατος σημειώθηκε στο Καζακστάν χθες το πρωί με θύμα μια μαθήτρια 14χρονων, η οποία καθώς κοιμόταν εξερράγη η μπαταρία του κινητού της, το οποίο είχε αφήσει δίπλα της για να φορτίζει. Η Αλούα Ασετκίζι Αμπζαλμπέκ έπεσε να κοιμηθεί φορώντας στα αυτιά της τα ακουστικά του κινητού για να ακούει μουσική. Μόνον που είχε αφήσει το κινητό της να φορτίζει για να μην πέσει η μπαταρία. Το επόμενο πρωί έντρομοι οι γονείς της βρήκαν την κόρη τους νεκρή, καθώς η μπαταρία του κινητού εξερράγη κοντά στο κεφάλι της μαθήτριας.
Συντετριμμένοι κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήταν πια αργά, αφού όταν έφθασαν οι τραυματιοφορείς στο σπίτι της οικογένειας σ’ ένα χωριό του Καζακστάν, διαπίστωσαν το θάνατο της 14χρονης από βαριά τραύματα στο κεφάλι. Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν ότι το κινητό εξερράγη νωρίς το πρωί καθώς η μπαταρία υπερθερμάνθηκε από τη φόρτιση.
Μπαταρία κινητού έκρηξη: Oι λόγοι που η φόρτιση κινητού μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά
Αρκετοί χρήστες κινητών τηλεφώνων και smartphone έχουν δει τις μπαταρίες αυτών να φουσκώνουν (διόγκωση). Όταν το κινητό τηλέφωνο έχει καπάκι που μπορεί να αφαιρεθεί η μπαταρία ο χρήστης μπορεί άμεσα να το παρατηρήσει. Στα σύγχρονα όμως smartphone που διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία που δεν είναι εμφανές, το φούσκωμα της μπαταρίας μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην συσκευή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στα iPhone που η διόγκωση της μπαταρίας ξεκολλάει την οθόνη και μπορεί να την σπάσει. Οι περισσότεροι χρήστες νομίζουν ότι η οθόνη έχει το πρόβλημα αλλά ουσιαστικά η διογκωμένη μπαταρία πιέζει την οθόνη να ξεκολλήσει και να σπάσει.
Μία μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι ένα είδος επαναφορτιζόμενης μπαταρίας στην οποία τα ιόντα λιθίου μετακινούνται από το αρνητικό ηλεκτρόδιο στο θετικό κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Οι κατασκευαστές εισάγουν διαχωριστικά για να κρατήσουν αυτά τα δύο στρώματα χώρια, καθώς υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο. Δυστυχώς, η χημική αντίδραση που κάνει τις μπαταρίες να λειτουργούν παράγει επίσης θερμότητα. Έτσι η πολύ γρήγορη φόρτισή τους ή η υπερφόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.