Καταρράκτες Νιαγάρα: Κι όμως! Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ένα πλοίο που είχε «κολλήσει» στους καταρράκτες του Νιαγάρα επί έναν αιώνα. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, το πλοίο δεν είχε αλλάξει θέση από τον Αύγουστο του 1918, ωστόσο, η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την περασμένη Πέμπτη κατάφερε να ξεκολλήσει το πλοίο με το βίντεο να δείχνει την μετακίνησή του σε αργή κίνηση.
Σύμφωνα με την καναδική κρατική υπηρεσία «Niagara Parks Επιτροπή» που έχει την ευθύνη του εντυπωσιακού αξιοθέατου, η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μπόρεσε να απεγκλωβίσει το καράβι μακριά από το βραχώδες σημείο που είχε κολλήσει με τα ορμητικά νερά να το παρασύρουν. Το αμερικανικό δίκτυο «CBC» ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται οποιαδήποτε μετακίνησή του τα τελευταία 101 χρόνια. Δίνοντας στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, αξιωματούχος της αρμόδιας καναδικής υπηρεσίας υποστηρίζει ότι το πλοίο μπορεί να κολλήσει σε άλλο σημείο για μέρες ή χρόνια.
Καταρράκτες Νιαγάρα: Το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου
Καταρράκτες Νιαγάρα: Σχηματίστηκαν αφού υποχώρησαν οι παγετώνες
Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα (αγγλικά: Niagara Falls) είναι σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης. Βρίσκονται 17 μίλια (27 χλμ) βόρεια-βορειοδυτικά του Μπάφαλο και 75 μίλια (120 χλμ) Νότιο-νοτιοανατολικά του Τορόντο, μεταξύ των δύο πόλεων με το ίδιο όνομα, Ναϊάγκρα Φολς του Οντάριο και Ναϊάγκρα Φολς της Νέας Υόρκης. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat : οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά.
Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της περιόδου Wisconsin (τελευταία εποχή των πάγων), και το νερό από τις νεοσυσταθείσες Μεγάλες Λίμνες δημιούργησε ένα δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ενώ δεν είναι εξαιρετικά μεγάλοι σε ύψος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος. Περισσότερο από 6 εκατομμύρια κυβικά πόδια (168.000 m³) νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής, και σχεδόν 4 εκατομμύρια κυβικά πόδια (110.000 m³) κατά μέσο όρο. Είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική. Είναι φημισμένοι τόσο για την ομορφιά τους όσο και ως πολύτιμη πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.