Χρυσοί Σκούφοι 2020: Ο μάγειρας Τσακαλώτος, ο Πέτσας και η Νοτοπούλου που δεν… καίει ποτέ φαγητό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Ο μάγειρας Τσακαλώτος, ο Πέτσας και η Νοτοπούλου που δεν… καίει ποτέ φαγητό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Τι αποκάλυψαν για τη σχέση τους με τη μαγειρική γνωστοί πολιτικοί στην απονομή των «Χρυσών Σκούφων»

19.02.2020 | 11:40

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Τη Δευτέρα απονεμήθηκαν οι «Χρυσοί Σκούφοι» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Το «παρών» έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί, οι οποίοι αποκάλυψαν την σχέση τους με τη μαγειρική. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όπως είπε, έχει να μαγειρέψει από φοιτητής, ενώ η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ασιατική και αγαπημένο του ελληνικό φαγητό, το παστίτσιο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως είπε, είναι… καλύτερος μάγειρας, από ό,τι οικονομολόγος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αποκάλυψε ότι δεν μαγειρεύει συχνά, για αυτό όπως εξήγησε δεν έχει κάψει φαγητά, ενώ σημείωσε ότι απολαμβάνει τη μαγειρική, ιδιαίτερα όταν της μαγειρεύουν. H Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως είπε, δεν πετυχαίνει τον μουσακά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης καίει σχεδόν όλα τα φαγητά, με αγαπημένα του να είναι τα ιταλικά και συγκεκριμένα οι μακαρονάδες.

Χρυσοί Σκούφοι 2020: Οι νικητές

Απονεμήθηκαν για ακόμα μία χρονιά οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις. Θεσμός πλέον του περιοδικού «Αθηνόραμα», ανέδειξε για ακόμα μία χρονιά κορυφαίο όλων τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι.

Συγκεκριμένα το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Το «Etrusco» διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τα επόμενα τέσσερα εστιατόρια που βρέθηκαν στη δεύτερη θέση, το «Botrini’s», τη «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο. Την τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης.

Χρυσοί Σκούφοι 2020

Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

Exit mobile version