Διαρρήξεις σταθμευμένων – Νότια Προάστια: 3 συλλήψεις, 28 κλοπές

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις σταθμευμένων – Νότια Προάστια: 3 συλλήψεις, 28 κλοπές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διαρρήξεις σταθμευμένων - Νότια Προάστια: Μία 28χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη Βουλιαγμένη.

09.03.2020 | 16:09

Διαρρήξεις σταθμευμένων – Νότια Προάστια:Με δύο βαλίτσες γεμάτες  εργαλεία, σε σημείο να δίνουν την εικόνα κινητού συνεργείου… επισκευών, εξορμούσαν από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, μέλη συμμορίας διαρρηκτών αυτοκινήτων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άλλες φορές με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της συμμορίας, άλλες με όχημα που είχαν νοικιάσει. Έφθαναν στο παραλιακό μέτωπο της Νότιο Ανατολικής Αττικής. Για μήνες, εντόπιζαν οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμεύσει, από τη Βούλα μέχρι και το Λαύριο και έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο… μεταμόρφωσης! Έσπαγαν τα τζάμια ή παραβίαζαν με ειδικά εργαλεία τις κλειδαριές και άρπαζαν από το εσωτερικό από χρήματα, τσάντες και είδη ρουχισμού μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι καταγγελίες πολιτών, που είχαν βρει τα αυτοκίνητά τους παραβιασμένα και άδεια από τα αντικείμενα που είχαν αφήσει στο εσωτερικό τους, έφθαναν “βροχή” στα Αστυνομικά Τμήματα των Νοτίων και Νοτιοανατολικών Προαστίων της Αττικής. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που είχαν ενημερωθεί σχετικά με τη δράση της σπείρας των διαρρηκτών, κατάφεραν τελικά να τους συλλάβουν στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Με χειροπέδες, βρέθηκαν τρεις ημεδαποί, μέλη της σπείρας, δύο άνδρες 38 και 39 ετών και 28χρονη γυναίκα. Η σύλληψη έγινε λίγη ώρα μετά τη διάρρηξη ενός ακόμη σταθμευμένου οχήματος, στην ίδια περιοχή.

Από τις Αρχές του έτους

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, αναφέρει η Αστυνομία, οι συλληφθέντες,  από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, συνεχίζει η Αστυνομία,  τα μέλη της εγκληματικής ομάδας πρωινές ώρες μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας τους ή ενοικιαζόμενο) στο παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων, από την περιοχή της Βούλας μέχρι το Λαύριο, όπου εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπάζοντας κάποιο τζάμι ή παραβιάζοντας την κλειδαριά, εισέρχονταν σε αυτό και αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από την έρευνα στο «επιχειρησιακό» τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  βαλίτσες με διαρρηκτικά εργαλεία. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί είκοσι επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αναβύσσου, Καλυβίων, Λαυρίου και Άνω Λιοσίων. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καταλήγει η Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συγκίνηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου για τον γάμο του Σεργουλόπουλου: «Πρωτοστάτησε στους αγώνες για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» 09.03.2020 | 16:09
B-2 Spirit: Τα μυστικά του αόρατου βομβαρδιστικού που στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή 09.03.2020 | 16:09
Ο Κατζ δημοσίευσε φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ με μήνυμα στον Ερντογάν: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας» 09.03.2020 | 16:09
ΣΥΡΙΖΑ: Καταφανώς ψευδεπίγραφο το φιλελεύθερο προφίλ Μητσοτάκη 09.03.2020 | 16:09
Παύλος Πολάκης: Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν «Βασιλάκης Καΐλας» 09.03.2020 | 16:09
Ζαχαριάδης: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος γιατί δεν σέβεται «τα εγώ κάτω από τα εμείς» 09.03.2020 | 16:09
Ασκήθηκε για πρώτη φορά κακουργηματική δίωξη σε μαθητή, μετά από επεισόδιο ξυλοδαρμού σε σχολείο 09.03.2020 | 16:09
Πειραιάς: Λιμενεργάτες εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ 09.03.2020 | 16:09
Exit mobile version