Κορωνοιός – ΗΠΑ: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου αφήνει στην άκρη τα γκουρμέ γεύματα και σερβίρει πλέον σούπες, στους κατοίκους της Νέα Υόρκης που έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Το «11 Madison Park», έχει τρία αστέρια Michelin, αλλά εξαιτίας των περιστάσεων… αλλάζει ρότα ανακοινώνοντας προ ημερών ότι θα λειτουργεί πλέον για την ReThink, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παίρνει το περίσσευμα φαγητού από καταστήματα τροφίμων και εστιατόρια και τα μετατρέπει σε γεύματα έτοιμα για κατανάλωση. Τα γεύματα θα διατεθούν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και για εργαζόμενους στις πρώτες γραμμές καταπολέμησης του ιού, καθώς και για τις αδύναμες κοινότητες που συνήθως βασίζονται σε συσσίτια από κουζίνες, πολλές εκ των οποίων έχουν κλείσει λόγω του COVID-19.
«Πιστεύω ότι η καταιγίδα έρχεται και θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω μικρό, αυτές οι σκοτεινές μέρες μπορεί να γίνουν λίγο πιο φωτεινές», λέει ο Daniel Humm, σεφ και ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου. Ο Humm δήλωσε στους New York Times ότι ομάδα 12 σεφ παρασκευάζει περίπου 1.000 γεύματα την ημέρα και ελπίζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους σε 3.000 την ημέρα. Κάθε γεύμα κοστίζει 5 έως 6 δολάρια και σύμφωνα με το CNN, τα πιάτα περιλαμβάνουν ρύζι με κοτόπουλο και ψητό κουνουπίδι, μοσχάρι με καρότα και κουσκούς και ζυμαρικά.