Πλημμύρες Εύβοια: Διάσωση 73χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια: Διάσωση 73χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Πλημμύρες Εύβοια: Το περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου.

09.08.2020 | 15:22

Πλημμύρες Εύβοια: Στη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα, προχώρησε περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος. Η 73χρονη, όπως και ένας 72χρονος που αγνοείτο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η 73χρονη, το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του 72χρονου, με δύο σκάφη, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν και πέντε ιδιωτικά σκάφη. Η 73χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Χαρδαλιάς: «Είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα»

Επίσης λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής (09/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωσή του τόνισε πως μέχρι στιγμής ο απολογισμός της τραγωδίας είναι πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι. Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα βρέφος 8 μηνών. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112. Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε ακόμη

509 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού
300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Στενή Ευβοίας
5 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ανάμεσά τους βρέφος 8 μηνών -2 αγνοούμενοι
Exit mobile version