Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΝΤ Γκεοργκίεβα: «Nα διορθώσουμε τον καπιταλισμό κάνοντας την πανδημία ευκαιρία»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ Γκεοργκίεβα: «Nα διορθώσουμε τον καπιταλισμό κάνοντας την πανδημία ευκαιρία»

ΔΝΤ Γκεοργκίεβα: «Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να διαπρέψουν», δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

ΔΝΤ Γκεοργκίεβα: «Δεν είμαι υπέρ της εγκατάλειψης του καπιταλισμού», δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξή της στο Bloomberg. «Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να διαπρέψουν. Αυτό που εννοώ, είναι ότι είμαι το παράδειγμα κάποιας, η οποία μπήκε σε ένα καπιταλιστικό, ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα πήγε πολύ καλά», τονίζει η ίδια. «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε συνεχώς προσπάθειες για να βελτιώσουμε αυτό το σύστημα (τον καπιταλισμό) και η πολύ σημαντική βελτίωση που πρέπει να επιτύχουμε είναι η αίσθηση δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς, και για αυτό το Ταμείο πρέπει να κάνει τη δική του συμβολή», προσθέτει η κυρία «Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αποδεχτούμε χωρίς κριτική τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών μας.

Υπάρχει ένας καλύτερος κόσμος για τον οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε», υπογραμμίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία ξεκαθαρίζει ότι παράλληλα το θέμα του διεθνούς χρέους παραμένει κρίσιμο. «Το ΔΝΤ είναι ότι αναγνωρίζει πως σε μία εποχή κρίσης, έχουμε έναν ρόλο πρώτης αντίδρασης. Και σε αυτόν τον ρόλο, όταν παρέχουμε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης -έχουμε δώσει 30 δισ. δολάρια σε 75 χώρες, 47 από αυτές είναι χαμηλού εισοδήματος-, πρέπει να κινηθούμε πραγματικά γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει -και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά έντονα- ότι το κάνουμε με κλειστά μάτια και χωρίς προσοχή στο πώς ξοδεύονται τα χρήματα», υπογράμμισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις