Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολωνία μέτρα κορονοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία μέτρα κορονοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Πολωνία μέτρα κορονοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα

Πολωνία μέτρα κορονοϊός: Η Πολωνία δεν αποκλείει να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα κορoνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. «Εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται και υπάρξει ανάγκη για επιβολή νέων μέτρων, δεν αποκλείουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι, ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί λόγω του κορoνοϊού στα σχολεία ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο αυστηροί. Νωρίτερα, ο Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε ότι από τις 10 Οκτωβρίου γίνεται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα επιβεβαίωσε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η πρωτεύουσα Βαρσοβία θα προστεθεί στον κατάλογο των περιοχών όπου ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19. Συνολικά στην Πολωνία, μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 111.599 κρούσματα κορoνοϊού και 2.867 θάνατοι.

Ανησυχία στη Σλοβακία

Στο μεταξύ στη Σλοβακία ανακοινώθηκαν 1.037 νέα κρούσματα κορoνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που η επιδημία εμφανίστηκα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.«Ας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σας παρακαλώ», έγραψε ο Μάτοβιτς σε ανάρτησή του στο Facebook. Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid- 19 και ενέκρινε την 1η Οκτωβρίου την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις