Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 18/10: 438 νέα, θετικοί μαθητές και εργαζόμενος σε παιδικό σταθμό
ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 18/10: 438 νέα, θετικοί μαθητές και εργαζόμενος σε παιδικό σταθμό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 18/10: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 18/10: Στα 438 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3.508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για 14 μαθητές-αθλητές που βρέθηκαν θετικοί

Αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο είναι οι 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το GRTimes, το γεγονός αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου, έχουν θέσει τη διοίκηση του δήμου επί ποδός, ενώ ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, απηύθυνε σήμερα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές που αποτελούν τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος.

Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης, τα οποία τμήματα έχουν κλείσει άμεσα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα έχει γίνει γενική απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και στο Γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων σήμανε αμέσως συναγερμό, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δίνει εντολές για άμεση και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη να συντονίζει τις απαιτούμενες δράσεις παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.

Σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη, αποφασίστηκε η άμεση επαναληπτική απολύμανση των κτιριακών συγκροτημάτων, του Γυμναστηρίου, αλλά και του κτιρίου του δημαρχείου στις Συκιές, ενώ ταυτόχρονα, διευρύνεται η διενέργεια των προληπτικών τεστ διάγνωσης.

Κορονοϊός: Θετικός εργαζόμενος σε παιδικό σταθμό της Κοζάνης

Εργαζόμενος στον παιδικό σταθμό του Περδίκκα Εορδαίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ωστόσο μέχρι και σήμερα είναι ασυμπτωματικός. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Περδίκκα έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου λόγω του ασυμπτωματικού θετικού κρούσματος στον εργαζόμενο της Δομής.

Στην ανακοίνωση από πλευράς του Νομικού προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας, τονίζεται ότι στους χώρους του Παιδικού Σταθμού θα γίνει απολύμανση σε εφαρμογή των προβλεπομένων από τα πρωτόκολλα Υγειονομικού περιεχομένου, με σκοπό την απόλυτη διασφάλιση της Υγείας των παιδιών, των οικογενειών και των εργαζομένων.

Στο “κόκκινο” η Κοζάνη

Εν τω μεταξύ η Κοζάνη βρίσκεται στο “κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη. Άλλωστε είναι η πρώτη περιοχή και η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην οποία επιβλήθηκε καθολικό lockdown, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Ενώ λοιπόν οι πολίτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από ποτέ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος, προέβη το πρωί της Κυριακής σε μία απίστευτη δήλωση, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τον Μητροπολίτη λοιπόν, ο κορονοϊός δεν πάει στις χώρες που έχουν… πιστούς και σε αυτές τις χώρες οι θάνατοι είναι λιγότεροι. “Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις