Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέα: Η παραγωγή στην Ευρώπη αναμένεται να εξαπλασιαστεί
ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέα: Η παραγωγή στην Ευρώπη αναμένεται να εξαπλασιαστεί

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέα: Η αυξημένη ζήτηση δίνει ώθηση στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην παραγωγή μπαταριών

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη φέτος και το 2021 αναμένεται να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για την αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μέχρι πρόσφατα αυτή αντικατόπτριζε μόνο ένα μικρό ποσοστό των πωλήσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δίνοντας απλά την αίσθηση μίας πρώτης τοποθέτησης και γνωριμίας με το κοινό. Όμως, τα επόμενα χρόνια η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει αλματώδη ανάπτυξη με μαζικές πωλήσεις σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Η μεγάλη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ανάψει το «πράσινο φως» δημιουργίας πολλών εργοστασίων που θα ξεκινήσουν μαζικές παραγωγές για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση. Οι τρέχουσες προβλέψεις παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών και Περιβάλλοντος, δείχνουν ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι έτοιμες να υιοθετήσουν την ηλεκτροκίνηση εστιάζοντας στην αύξηση των όγκων των αυτοκινήτων.

Που προβλέπεται να φτάσει η ζήτηση

Με βάση τα δεδομένα προβλέψεων, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη αναμένεται να εξαπλασιαστεί μέχρι το 2025, φτάνοντας σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά ή περισσότερο από το ένα πέμπτο των όγκων παραγωγής αυτοκινήτων της ΕΕ. Και όσο πλησιάζουν τα νέα όρια εκπομπών ρύπων που θέτει η ΕΕ, που θα είναι κατά τουλάχιστον 15% μειωμένα το 2025, τόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα εντείνουν τις προσπάθειες για αύξηση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Από την άλλη πλευρά και τα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών αναμένεται να ανεβάσουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή τους, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Επί του παρόντος, υπάρχουν τουλάχιστον 16 εγκαταστάσεις παραγωγής κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου μεγάλης κλίμακας και το σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, τα επιβεβαιωμένα σχέδια θα προσφέρουν έως και 131 GWh χωρητικότητας παραγωγής μπαταρίας το 2023 και 274 GWh το 2028.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις