Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πλέον πληγείσα περιοχή στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων
Κορονοϊός Ευρώπη κρούσματα: Από όταν έφτασε ο κορονοϊός στην Ευρώπη, στις αρχές του 2020, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί επίσημα πάνω από 20 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των αναφορών των υγειονομικών αρχών. Οι 52 χώρες της Ευρώπης αποτελούν την πλέον πληγείσα περιοχή στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά (15,4 εκατομμύρια κρούσματα) και τη Λατινική Αμερική (13,6 εκατομμύρια).
Συνολικά, περισσότερα από 67 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν ανιχνευθεί παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας Τις τελευταίες επτά ημέρες, η περιοχή κατέγραψε σχεδόν το 40% όλων των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύθηκαν παγκοσμίως, αλλά η εξέλιξη του ιού φαίνεται να σταθεροποιείται στην ήπειρο, με μια πτώση 2% των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σχεδόν 236.000 νέα ημερήσια κρούσματα κατά μέσο όρο καταγράφηκαν αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες στην περιοχή.
Προειδοποίηση ΠΟΥ
Στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα πως μόνο τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, και όχι τα εμβόλια, μπορούν να αποτρέψουν μια νέα έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Αφορμή για την προειδοποίηση στάθηκε η έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία. «Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά».
Σε αυτή τη δήλωση προέβη η Δρ Μάργκαρετ Χάρις, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το αν τα εμβόλια κατά της COVID-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.