Συνταγή για κέικ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και εκτός από το να στολίσουμε το σπίτι αρχίζουμε να φτιάχνουμε και τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες συνταγές. Τα Χριστούγεννα φέτος μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ωστόσο κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν. Και αφού έξω δεν μπορούμε να πάμε ας το ρίξουμε στη μαγειρική. Τι πιο ωραίο από ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ, το οποίο, μάλιστα, γίνεται πανεύκολα.
Υλικά συνταγής για χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά
-1 κιλό αποξηραμένα φρούτα
-600 ml (γάλα, ή γάλα αμυγδάλου, ή σοκολατούχο γάλα, ή καφέ, ή χυμό πορτοκάλι, ή χυμό μήλου, ή χυμό ανανά, ή τσάι)
-3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Προαιρετικά:
-Ξηροί καρποί
-Λίγο ποτό, ρούμι, μπράντι, σέρι ή ουίσκι
-Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικο κέικ με 3 υλικά
-Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα (αν θέλουμε προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς ή λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο για έξτρα άρωμα)
-Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το χυμό ή όποιο άλλο υγρό έχουμε επιλέξει για τη συνταγή μας (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και λίγο ποτό)
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας όλη νύχτα στο ψυγείο.
-Την επόμενη ημέρα, προσθέστε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Βάλτε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκατοστών που έχετε αλευροβουτυρώσει.
-Ψήνετε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα τουλάχιστον.
Αφού βγάλουμε το κέικ μας από το φούρνο ραντίζουμε με λίγο ποτό. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση στη συνταγή μας για χριστουγεννιάτικο κέικ στα φρούτα προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς.