Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Brexit: Ικανοποίηση για τη συμφωνία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Brexit: Ικανοποίηση για τη συμφωνία

Μητσοτάκης - Brexit: «Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου»

Μητσοτάκης – Brexit: Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία χθες. Με τον τρόπο αυτό, μία εβδομάδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, λαμβάνει τέλος το θρίλερ των διαπραγματεύσεων για την τελωνειακή ένωση και την αγορά, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε ένα άτακτο Brexit με δυσμενείς συνέπειες για το εμπόριο. Η εμπορική συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, διαδεχόμενη τη μεταβατική περίοδο του Brexit το οποίο τυπικά συντελέστηκε στο τέλος Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε με ικανοποίηση την εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ. Σε ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η ευρωπαϊκή ενότητα παρέμεινε ισχυρή μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστατεύθηκαν».

Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, «τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου». Ο Κ. Μητσοτάκης δεν παραλείπει να δώσει τα συγχαρητήριά του στον Μισέλ Μπαρνιέ και στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να καταλήξουν στη συμφωνία του Brexit με την κυβέρνηση Τζόνσον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις