Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 31/12: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 31/12: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 31/12: Στα 932 τα νέα κρούσματα - 438 οι διαδωληνωμένοι - 50 θάνατοι

31.12.2020 | 17:31

Σήμερα ανακοινώθηκαν 932 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 138850, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5422 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41299 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

438 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 294 (67.1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.890 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 50 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4838 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2868 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Πρωτοχρονιά με αυστηρά μέτρα και ελέγχους της ΕΛΑΣ παντού θα κάνουν οι Έλληνες φέτος σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι προκειμένου να γιορτάσουν το νέο έτος, στέλνοντας sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο μήνυμα για την επιστροφή στην οικία τους. Παράλληλα, από σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις δέκα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, με στόχο την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων, αλλά οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι εντατικότεροι. Η ΕΛΑΣ θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Η αστυνομία θα μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για τυχόν παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Lockdown στην Κάλυμνο

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπαίνει από σήμερα Πέμπτη στις έξι το πρωί η Κάλυμνος λόγω της διασποράς του κορονοϊού στο νησί. Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από αρραβώνα που έγινε και δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τις συναθροίσεις. Τα περιοριστικά μέτρα -που είναι αντίστοιχα με αυτά που έχουν επιβληθεί στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη- θα ισχύσουν έως τις 9 Ιανουαρίου οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Exit mobile version