Μητσοτάκης – Παπαχελάς: Τα ηχηρά μηνύματα του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Παπαχελάς: Τα ηχηρά μηνύματα του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Μητσοτάκης - Παπαχελάς: Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και προς τους πολιτικούς του αντιπάλους έστειλε μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

11.02.2021 | 15:09

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «πολυφωνία» που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες ως προς τα νέα περιοριστικά μέτρα μεταξύ των υπουργών, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εισέπραξε αυτήν την δυσαρέσκεια των πολιτών από τις διφορούμενες δηλώσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Εκτός από την δημόσια δήλωσή του ότι «τράβηξε αυτιά» μίλησε και προσωπικά με κάθε έναν από τους υπουργούς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα οι στενότεροι συνεργάτες του ζήτησαν να μην επαναληφθούν φαινόμενα διαφορετικών δηλώσεων από υπουργικά χείλη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα τεθεί «σιωπητήριο» ή απαγόρευση εμφανίσεων των υπουργών στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ωστόσο η προειδοποίηση του πρωθυπουργού ήταν πολύ αυστηρή και το μήνυμα από ότι αναφέρουν πηγές του ρεπορτάζ έφτασε σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Βέβαια αυτό που ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς θα κριθεί πολύ σύντομα και μάλιστα στην πράξη. Θα δούμε δηλαδή σε επόμενη παρόμοια συγκυρία αν θα καταγραφούν παρόμοια περιστατικά «πολυφωνίας» ή όχι. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την επίσκεψή του στην Ικαρία.

Όπως δήλωσε δεν θα επιτρέψει στο μέλλον να γίνουν ενέργειες (όπως το γεύμα στο σπίτι του βουλευτή)  που θα χρησιμοποιηθούν με λαϊκίστικο τρόπο από την αντιπολίτευση και θα μειώσουν την ουσία της παρουσίας του στο ακριτικό νησί. Και όπως φαίνεται τους τελευταίους μήνες και έχει ειπωθεί και αρκετές φορές από τον ίδιο στην βουλή. O λαϊκισμός είναι χαρακτηριστικό της αντιπολίτευσης και δεν θα τροφοδοτείται από τον ίδιο ή τα κυβερνητικά στελέχη. Ωστόσο και αυτή η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη μένει να αποδειχθεί και στην πράξη αφού οι περιοδείες και οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στην επικράτεια… και τα «φάουλ» παραμονεύουν!

Δείτε ακόμη:

Philia Forum: Ο Νίκος Δένδιας με την όμορφη υπουργό από τα Εμιράτα
Μητσοτάκης: Το Πάσχα θα δούμε το τέλος του τούνελ για τον κορονοϊό
Στην Αθήνα σήμερα το «Philia Forum» -Ο ρόλος της Ελλάδας
Exit mobile version