Κορονοϊός Ελλάδα: Τα σχετικά δεδομένα κατατάσσουν την Ελλάδα στην πέμπτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με την ταχύτητα εμβολιασμού.
Η κατάσταση η οποία επικρατεί στο μέτωπο του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο είναι γνωστή σε όλους μας. Η Ευρώπη δοκιμάζεται από την έξαρση του τρίτου κύματος, ενώ σε μία σειρά από χώρες έχει ξεκινήσει το τέταρτο κύμα με αποτέλεσμα μεγάλες χώρες, όμως η Γερμανία και η Γαλλία να παρατείνουν τις απαγορεύσεις, ενώ άλλες όπως η Τσεχία να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλα κράτη. Σήμερα και η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα. Οι δυνατότητες νοσηλείας όμως αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει και ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι θωρακίζονται. Κάθε μέρα γίνονται 35.000 εμβολιασμοί. Τα σχετικά δεδομένα κατατάσσουν την Ελλάδα στην πέμπτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με την ταχύτητα εμβολιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δίνει στην δημοσιότητα o ECDC.
Και μπορούμε σήμερα να πούμε με ασφάλεια ότι το τέλος της περιπέτειας είναι πια ορατό. Μέχρι να έρθει, όμως, οι μεταλλάξεις βοηθούν τον ιό να πολλαπλασιάζεται πιο γρήγορα και κάνουν πιο επικίνδυνη την ύστατη επίθεσή του. Αλήθεια ποιος μπορεί να είναι ο δείκτης που μετράει την επιτυχία και την αποτυχία μιας Κυβέρνησης σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο όπως η πανδημία; Ένα μέτρο σύγκρισης μπορεί, δυστυχώς, να υπάρξει. Και αυτό είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους από την πανδημία σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και εδώ η Ελλάδα μετράει τις λιγότερες απώλειες.
Κορονοϊός Ελλάδα: Μια επιτυχία με τίμημα
Είναι απαράδεκτο, σήμερα, σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να ανοίξει την οικονομία της, σε μια εποχή που θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την επιτυχημένη διαχείριση για την πανδημία για να προσελκύσει επισκέπτες το καλοκαίρι, να έρχεται η Αντιπολίτευση και να δυσφημεί κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από όλα από παντού. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλα τα κόμματα ότι η όποια αντιπαράθεση και επίθεση στην Κυβέρνηση είναι ταυτόχρονα και επίθεση στη χώρα μας.
Πετύχαμε η ανεργία να έχει συγκρατηθεί και η ύφεση να είναι 8,2%. Είμαστε λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είμαστε καλύτερα από την Ισπανία και την Ιταλία, είμαστε σχεδόν όσο καλά είναι η Πορτογαλία. Με άλλα λόγια, στην υγειονομική κρίση τα καταφέραμε καλύτερα και στην οικονομία. Αυτό λένε τα πραγματικά δεδομένα. Όλα αυτά τα πετύχαμε με τίμημα, που δεν ήταν μικρό. Λίγο ακόμα…