Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πετρούνιας – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021: «Άρχοντας» των κρίκων για πέμπτη φορά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πετρούνιας – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021: «Άρχοντας» των κρίκων για πέμπτη φορά

Πετρούνιας - Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021: Με τη νίκη αυτή ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Είναι ο άρχοντας τον κρίκων και το απέδειξε ξανά! Ο Λευτέρης Πετρούνιας παρουσίασε φανταστικό πρόγραμμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βασιλείας και με 15.400β. κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Μάλιστα, έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, αφού κατέκτησε τον πέμπτο ευρωπαϊκό του τίτλο, ξεπερνώντας τον θρύλο του αγωνίσματος, Γιούρι Κέκι. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ναγκόρνι με μεγάλη διαφορά από τον Πετρούνια (15,033 β.) και το χάλκινο ο Ιταλός Μαρέσκα με 14,900 β.

Με τη νίκη αυτή ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ισοφάρισε τον Βλάση Μάρα που έχει επίσης πέντε χρυσά μετάλλια (στον μονόζυγο) και απέχει έναν από τον Ούγγρο Μπέρκι που έχει το ρεκόρ των έξι χρυσών στον πλάγιο ίππο.

Οι επιτυχίες του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1990) είναι Έλληνας γυμναστής και ολυμπιονίκης με ύψος 1,64 μ. και βάρος 62 κιλών και διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα των κρίκων. Έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Πώς ξεκίνησε η σπουδαία καριέρα του

Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 σε ηλικία 15 ετών έκανε την επανάστασή του, εγκαταλείποντας προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008, αποφασισμένος να γράψει ιστορία.

Κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το πατινάζ. «Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις