Σουβλάκια γαρίδας συνταγή: Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό
Οι γαρίδες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φαγητό. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν αλλά κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση τους. Οι συνταγές είναι λίγο-πολύ συνηθισμένες και πάντα διαχρονικές. Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να τους εκπλήξετε όλους, δείτε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε τα πιο πρωτότυπα σουβλάκια γαρίδας εύκολα!
Θα χρειαστείτε:
450 γρ. άψητες γαρίδες ξεφλουδισμένες
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ξηρό λευκό κρασί ή χυμό πορτοκάλι
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
1 κ. σ. χυμό λάιμ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
Σφήνες λάιμ, προαιρετικά
Εκτέλεση:
-Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το μαϊντανό με το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
-Για καλαμάκια χρησιμοποιήστε τα κλαδάκια του δενδρολίβανου, ξεφυλλίζοντάς τα και κρατώντας μία κουταλιά της σούπας στην άκρη.
-Ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και προσθέστε τα στο μείγμα της μαρινάδας.
-Προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα, ανακατέψτε απαλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
-Περάστε τις γαρίδες στα κλαράκια δενδρολίβανου και ψήστε στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
-Σερβίρετε με τις σφήνες λάιμ, προαιρετικά.