Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Ο λόγος για τον κ. Αποστολάκη, που όπως λένε οι πληροφορίες, αρχικά είχε αποδεχτεί την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, αλλά αφού ανακοινώθηκε επίσημα το όνομά του δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την θέση, γιατί δεν υπήρξε η πολιτική συναίνεση κυρίως από τον κ. Τσίπρα. Μα καλά τόσες μέρες που το γνώριζε δεν είχε επικοινωνήσει με τον κ. Τσίπρα για να γνωρίζει αν θα υπάρχει συναίνεση ή όχι;

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Με έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να ανακοινώσει τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο κ. Οικονόμου δεν ακολούθησε την πεπατημένη που θέλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει ολόκληρη την σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά περιορίστηκε στο να ανακοινώσει μόνο τις αλλαγές σε υπουργεία και υφυπουργεία. Διαφορετικός τρόπος και ξένισε πολλούς.

Η πρώτη ανάρτηση

Η πρώτη ανάρτηση από αυτούς που έφυγαν από την κυβέρνηση ανήκει στον τεως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, που αντικαταστάθηκε από τον κ. Χαρδαλιά. Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Στεφανής δήλωσε ότι «το ταξίδι, οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ, μόνο αγάπη και υπερηφάνεια για την Πατρίδα που με τιμή πάντα υπηρετώ».

 

 

Ηχηρή επάνοδος

Η πιο ηχηρή και η μοναδική επάνοδος στην κυβέρνηση είναι αυτή του Τάκη Θεοδωρικάκου, που λίγους μήνες μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Εσωτερικών επανέρχεται σε υπουργικό θώκο και μάλιστα αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κάποιοι στο εσωτερικό της ΝΔ μάλλον αισθάνονται λίγο άβολα, καθώς ο κ. Θεοδωρικάκος είχε δεχθεί βολές εκ των έσω στην προηγούμενη υπουργική του θητεία.

 

Αληθεύει;

Αληθεύει ότι έχουν γίνει κρούσεις προς την ευρωβουλευτή κα Εύα Καιλή για να είναι υποψήφια στον δήμο της Θεσσαλονίκης; Και μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις δεν είναι από ένα μόνο κόμμα. Ενδιαφέρουσα ιστορία αν ισχύει, δεν συμφωνείτε;

 

Παρουσία με συμβολισμό

Στην προβολή της ταινίας «Τα χελιδόνια της Καμπούλ» παρευρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μαρία Συρεγγέλα. Ο συμβολισμός είναι προφανής μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν, αφού η ταινία έχει ως αντικείμενο την καταπίεση και την στέρηση των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

Η πρώτη επίθεση

Την πρώτη του επίθεση ως υπουργός Υγείας δέχτηκε ο Θανάσης Πλεύρης και μάλιστα στην ολομέλεια της Βουλής από τον πρώην υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος αρχικά διάβασε μια παλαιότερη δήλωση του κ. Πλεύρη για τους μετανάστες: «Όταν είσαι εδώ δεν θα έχει κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιείς, δεν θα μπορείς να πας σε νοσοκομείο». Και κατόπιν ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του πρωθυπουργού: «Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός υγείας; Δεν υπάρχει νόμος του Ιπποκράτη. Θα αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες με αυτήν την επιλογή; Να ανακαλέσει τώρα πριν την ορκωμοσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις