Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

19

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Αρκουμανέα – ΕΟΔΥ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Αρκουμανέα – ΕΟΔΥ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Παραίτηση Αρκουμανέα - ΕΟΔΥ: Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να επισημοποιηθεί η αποχώρηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα

Την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ υποβάλλει σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του από την κομβική αυτή θέση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή του κ. Αρκουμανέα δεν υπάρχουν αιχμές. Κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του, που συνέπεσε με τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Επίσης, την παραίτησή του -για επαγγελματικούς λόγους- υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός ιατρός εργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Κουρούσης ξεκαθαρίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης. Ολα αυτά διαδραματίζονται το διάστημα που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις στο θέμα της Επιτροπής Εμπειρογνώμων. Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι επίκεινται αλλαγές στον αριθμό των μελών και στον χρόνο συνεδριάσεων.

Δυσφορία στο Μαξίμου για Αρκουμανέα

Εκείνο που φέρεται να καταλογίζουν στον Παναγιώτη Αρκουμανέα, σύμφωνα με το The Toc, είναι ότι δεν έκανε καμία απολύτως έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τόσο για τον Παύλο Πολάκη, όσο και για τους προκατόχους του. Όπως επίσης ότι υπήρξε ολιγωρία και για την δικογραφία, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία εστάλη στην Βουλή το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα. Μάλιστα για τα δύο αυτά ζητήματα τα “βέλη” ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στρέφονται και προς τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δεν “έτρεξε” ως όφειλε τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Εκτός από το ζήτημα της ολιγωρίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο Μαξίμου προκάλεσε αρνητική εντύπωση και οι διαρροές περί μετακίνησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως τέτοιου είδους τοποθετήσεις χρειάζονται την έγκριση του πρωθυπουργού, καθώς αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ο Βασίλης Κικίλιας ήθελε να έχει δίπλα του στο υπουργείο Τουρισμού τον στενό του συνεργάτη, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλα δείχνουν να είναι στον αέρα. Άλλωστε η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ είναι καλυμμένη από τον Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μέγαρο Μαξίμου και κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος. Δύσκολη θεωρείται και η αντικατάσταση της Βίκυς Λοΐζου που πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις