Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την υγεία της
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την υγεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ κορονοϊός: Είχε έρθει σε επαφή με τον Κάρολο που ήταν θετικός στη νόσο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το παλάτι είπε ότι ο μονάρχης αντιμετωπίζει ήπια «συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα», αλλά αναμένει να συνεχίσει τα «ελαφριά καθήκοντα» στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. «Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το παλάτι. Η βασίλισσα είχε έρθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του θρόνου της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός την περασμένη εβδομάδα.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ είπε πριν λίγες ημέρες σε εργαζόμενους των Ανακτόρων ότι «δεν μπορεί να κινηθεί» και πολύ, στην πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Ο 73χρονος διάδοχος του θρόνου αποχώρησε από μια εκδήλωση, αφού προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό.

«Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ»

Η βασίλισσα «υποδέχτηκε» μέσω βιντεοδιάσκεψης τους νέους πρεσβευτές της Εσθονίας και της Ισπανίας. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι δέχτηκε τον απερχόμενο και τον νέο Γραμματέα Αμυντικών Υπηρεσιών στο Κάστρο του Γουίνδσορ. «Ω, εδώ είμαι» είπε αυτοσαρκαζόμενη, στηριγμένη σε ένα μπαστούνι, την ώρα που οι δύο γραμματείς έμπαιναν στην αίθουσα, σύμφωνα με το βίντεο της συνάντησης. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε: «Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ» και έδειξε τα πόδια της, προτού να κάνει ένα συρτό βήμα και να τους χαιρετίσει δια χειραψίας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν είχαν κάνει κανένα σχόλιο. Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι η βασίλισσα αισθάνεται κάπως πιασμένη, αλλά δεν έχει τραυματιστεί, ούτε είναι αδιάθετη. Η υγεία της Ελισάβετ, της γηραιότερης εν ενεργεία μονάρχη του κόσμου, βρίσκεται στο επίκεντρο αφότου αναγκάστηκε να παραμείνει για ένα βράδυ σε νοσοκομείο, τον περασμένο Οκτώβριο και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί.

https://twitter.com/RoyalFamily/status/1493575564409675778?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1493575564409675778%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FRoyalFamily2Fstatus2F1493575564409675778widget%3DTweet

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις