Πίτσα προσούτο - μοτσαρέλα: Γιατί να μην το ρίξουμε λίγο έξω;
Μια λαχταριστή pizza!
Υλικά για 6 µερίδες
– Διαφήμιση –
1 έτοιµη ζύµη για πίτσα, λεπτή
½ φλ. έτοιµη σάλτσα ντοµάτας για πίτσα
2 µπάλες µοτσαρέλας, τριµµένη
1 µατσάκι ρόκα άγρια
50 γρ. προσούτο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Tοποθέτησε τη ζύµη για πίτσα σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας. Με έναν πλάστη άνοιξέ την ελαφρώς, δίνοντάς της στρογγυλό σχήµα. Στρώσε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου περίπου 26-28 εκ. και µετάφερε τη ζύµη. Στρώσε την καλά στη βάση του ταψιού και γύρισέ την περιµετρικά προς τα µέσα, δηµιουργώντας ένα στεφάνι.
Προθέρµανε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Με ένα κουτάλι άπλωσε στην επιφάνεια της ζύµης τη σάλτσα ντοµάτας, αφήνοντας ένα κενό περίπου 5 εκ. από την άκρη της ζύµης περιµετρικά. Πασπάλισε από πάνω την τριµµένη µοτσαρέλα και βάλε το ταψί στη µεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήσε την πίτσα στους 200 °C στον αέρα για 8΄.
Απόσυρε από το φούρνο και πρόσθεσε στην επιφάνεια της πίτσας το προσούτο και τα φύλλα ρόκας, αφού τα έχεις πλύνει και στεγνώσει καλά. Περίχυσε µε µερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Κόψε σε κοµµάτια και σέρβιρε.