Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Ανήμερα της 25ης Μαρτίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν από τουρκικά drone.

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σημειώθηκαν από τουρκικά αεροπλάνα και drone. Σε περιοχές του βορειοανατολικού, νοτιοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου ένας σχηματισμός από δύο F-16 και ενός αεροπλάνου ATR-72 πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Ένα τουρκικό drone, επίσης, πραγματοποίησε συνολικά 21 παραβιάσεις. Όπως ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου

Φέτος υποδεχόμαστε την εθνική επέτειο με μόνη βεβαιότητα την αβεβαιότητα ενός πολέμου, σημειώνει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης γιορτάζουμε, σήμερα, την αφετηρία μιας πορείας διακοσίων ενός χρόνων αγώνα για την πρόοδο του έθνους. Αλλά και την αυγή του τρίτου αιώνα ανεξαρτησίας μας, που αντικρίζουμε με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Τιμούμε κάθε γενιά των προγόνων.

Τους αγωνιστές του 1821, που μας πρόσφεραν ελευθερία και κράτος, σε μια ήπειρο όπου βασίλευε η απολυταρχία. Αλλά και τους διαδόχους τους. Αυτούς που μεγάλωσαν την πατρίδα και δούλεψαν σκληρά για την ευημερία της. Όλους τους Έλληνες, πριν από εμάς, που για δεκαετίες κράτησαν την πιο πολύτιμη σκυτάλη: την εντολή της ενότητας και της διαχρονικής προκοπής», αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο πρωθυπουργός.

 

Δείτε ακόμη
Ένα… γευστικό διάλειμμα για τον Μπάιντεν – Έφαγε πίτσα με τους στρατιώτες (vid)
Εκτός εαυτού ο Σάντσεθ – Αποχώρησε οργισμένος από την συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής
«Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον διοικητή τους» – Τι κρύβεται «πίσω» από την αποτρόπαια πράξη τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις