Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναστολή προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: Η ανακοίνωση Πλεύρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστολή προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: Η ανακοίνωση Πλεύρη

Αναστολή προστίμου 100 ευρώ άνω των 60: «Δεύτερη ευκαιρία» σε όσους 60αρηδες επιλέξουν να εμβολιαστούν έστω και τώρα, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεύτερη ευκαιρία» σε όσους 60αρηδες επιλέξουν να εμβολιαστούν έστω και τώρα, να μη κληθούν να πληρώσουν το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως, όντως στις 15 του Απριλίου, παύει η ισχύς του μέτρου της υποχρεωτικότητας. Ακόμη, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί ως κίνητρο στους ανεμβολίαστους που θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό να διαγραφούν τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα.

«Για τους άνω των 60 δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να αναστείλει το πρόστιμο και θα ανασταλεί και επανεξεταστεί και συνολικά ότι μέτρο αποκλιμάκωσης υπάρχει θα είναι σε συζήτηση με την επιτροπή. Θα υπάρξει και υπουργική απόφαση, γιατί λέμε κάθε μέτρο πρέπει να έχει λογική», είπε ο υπουργός στη Βουλή.

«Η υποχρεωτικότητα έσωσε ζωές γιατί το σύστημα υγείας είχε αντοχές»

Επί του θέματος πρόσθεσε: «Να μετρήσουμε με την υποχρεωτικότητα πόσος κόσμος σώθηκε; Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να είναι υπό κατάληψη το υπουργείο του, ούτε να μπαίνουν πρόστιμα. Οι 300.000 άνθρωποι που εμβολιάστηκαν; Τι άλλαξε από τον Γενάρη με τις ΜΕΘ; Ότι από τον Νοέμβρη και μετά χάρη στην υποχρεωτικότητα έχουμε εμβολιαστική κάλυψη στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα το συζητήσουμε αυτό κάποια στιγμή;».

Συνεχίζοντας, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε: «Η υποχρεωτικότητα έσωσε ζωές γιατί το σύστημα υγείας είχε αντοχές που φτάσαμε στα όρια και ξεπεράσαμε. Και στους άνω των 60 καθώς εκτιμάται ότι στο κομμάτι των κλινών ΜΕΘ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση, εκτιμούνται οι ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας και ότι πηγαίνοντας στο καλοκαίρι θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Ναι, από 15 Απριλίου δεν θα πληρώνονται (τα πρόστιμα) και δεν σας κρύβω ότι μπορεί να υπάρξει κίνητρο σε αυτούς που θα πάνε να το κάνουν να μη πληρώσουν τα πρόστιμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις