Καρπούς φαίνεται να αποδίδουν οι έρευνες στις ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς οι Αρχές αναζητούν ουσιαστικά τη “διαδρομή” της θανατηφόρας κεταμίνης, η οποία ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Μπορεί η 33χρονη να διέγραψε από το cloud τις αναζητήσεις που την “καίνε”, ωστόσο οι ειδικοί φαίνεται πως μπόρεσαν να ανακτήσουν χρήσιμες πληροφορίες, στην προσπάθειά τους να “δέσουν” την πολύκροτη υπόθεση. Χθες βράδυ, ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας “Τα Νέα” και “Το Βήμα”, Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τις λέξεις που πληκτρολογούσε στο διαδίκτυο η μητέρα των τριών παιδιών, λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο η μικρή Τζωρτζίνα έως και μία ημέρα πριν το παιδί αφήσει την τελευταία του πνοή. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις αφορούν την περίοδο από τις 12 έως τις 28 Ιανουαρίου 2022, με την εννιάχρονη να “σβήνει” στις 29 του ίδιου μήνα.
Αυτές είναι οι λέξεις που έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου
– έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
– αναισθησία στα παιδιά
– αναισθητικά φάρμακα
– νυχτερινή επιληψία
– εγκεφαλική ατροφία
– δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη
– epanutin (αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο)
– ιατροτέκ (ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα).
Αξίζει να σημειωθεί πως ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με το θρίλερ της Πάτρας, τόνισε πως οι εν λόγω αναζητήσεις δεν δικαιολογούν την εμφάνιση διαφήμισης κεταμίνης στις συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού οι προτεινόμενες διαφημίσεις της Google προκύπτουν μονάχα εάν αναζητήσει κανείς ακριβώς τον όρο.
Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Στις 30 Μαρτίου η πρώτη αναζήτηση για κεταμίνη
Αμέσως μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο συνήγορος είπε πως για τις αναζητήσεις της εντολέως του ενημερώθηκε από το δελτίο του Mega καθώς το σχετικό έγγραφο που έχει λάβει εκείνος από τις αρμόδιες Αρχές αναφέρει πως η 33χρονη έχει επισκεφτεί σελίδα ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, μέσα στο οποίο υπάρχει μεταξύ πολλών αναισθητικών φαρμάκων και η κεταμίνη, αλλά μόνο οι ευεργετικές της ιδιότητες.
“Το μείζον θέμα είναι η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η τήρηση της μυστικότητας της διαδικασίας της ανάκρισης η οποία προβλέπει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι η προστασία των στοιχείων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ο δεύτερος είναι η προστασία από τυχόν προσβολή της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας” τόνισε ο δικηγόρος. Την ίδια στιγμή επισήμανε πως η αναζήτηση του όρου κεταμίνη από την 33χρονη κατηγορούμενη έγινε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2022 όταν και αποκαλύφθηκε η ουσία από τα μέσα ενημέρωσης.
Στη δική του τοποθέτηση, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος απαντώντας στις αιχμές του δικηγόρου περί ανακρίβειας του ρεπορτάζ, σχολίασε πως θα έπρεπε μαζί με το έγγραφο με τις αναζητήσεις να ζητήσει να του δοθεί και το παράρτημα – CD που φαίνονται αναλυτικά οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις της κατηγορουμένης. Ο κ. Παπαδόπουλος ανταπάντησε στον δημοσιογράφο πως το ψηφιακό υλικό είχε ζητηθεί ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί.