Αμάντα – Eurovision 2022: Η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για το Σάββατο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμάντα – Eurovision 2022: Η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για το Σάββατο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αμάντα - Eurovision 2022: Την Πέμπτη ο δεύτερος με τη συμμετοχή της Κύπρου

11.05.2022 | 09:40

Υπέροχη εμφάνιση για την Αμάντα Γεωργιάδη, την εκπρόσωπο της Ελλάδας στη φετινή Eurovision 2022, η οποία πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του προσεχούς Σαββάτου 14/5. Η νεαρή τραγουδίστρια μάγεψε με την ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία στο “Die Together” και βάζει δυνατή υποψηφιότητα για μια καλή θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Το τραγούδι είναι γραμμένο από την ίδια και τον στενό της συνεργάτη Μπιόρν Χέλγκε και πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία αγάπης. Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Στον σχολιασμό ήταν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Xθες διαγωνίστηκαν τα πρώτα 17 τραγούδια για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Από αυτά δέκα προκρίθηκαν για τον Μεγάλο Τελικό το Σάββατο 14 Μαΐου. Ανάμεσά τους και η Ουκρανία, που θεωρείτε μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Εκτός έμεινε η Αλβανία. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον πρώτο ημιτελικό ήταν: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Οικοδεσπότες της βραδιάς, στο Pala Olimpico, ήταν οι Mika, Laura Pausini και Alessandro Cattelan, ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε και ο Leo, μία ιπτάμενη μηχανή (drone) – αναφορά στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι αλλά και τον Τζεπέτο, τον πατέρα του Πινόκιο, η οποία άνοιξετη βραδιά, πέταξε μέσα στην αρένα και εκτέλεσε χρέη ξεναγού στις συμμετέχουσες χώρες.

Εκτός από τους διαγωνιζόμενους, ανέβηκαν στη σκηνή και οι Diodato, Dardust, Benny Benassi και Sophie & The Giants.

Την Πέμπτη, άλλες 18 χώρες θα διαγωνιστούν για 10 ακόμα θέσεις στον τελικό.

Τα τραγούδια των “Big Five” (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ ημιτελικό ψήφισαν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Τελικό θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό.

Μετά το τέλος της βραδιάς, η 25χρονη τραγουδίστρια έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Ένιωσα όμορφα. Δεν είχα πολύ τρακ σήμερα, οπότε το απόλαυσα.Είμαι ευχαριστημένη και είχα τη σκηνή που ονειρεύτηκα σήμερα», είπε μεταξύ άλλων η Αμάντα Γεωργιάδη.

Ετικέτες
Exit mobile version