Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα τζάμια: 6 τρόποι που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα τζάμια: 6 τρόποι που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Πώς να καθαρίσω τα τζάμια: Τι να χρησιμοποιήσετε

Η άνοιξη ήρθε, ο καιρός έφτιαξε και έφτασε η ώρα να προσκαλέσεις τους φίλους για καφέ και συμπάθεια. Τι προηγείται όμως όλων αυτών; Σωστά! Η γενική και εκτενής καθαριότητα του σπιτιού.
Έχεις τελειώσει όλες τις δουλειές και έμεινε μόνο μία, η χειρότερη όλων, αυτή που κυριολεκτικά απεχθάνεσαι μετά το σιδέρωμα φυσικά. Το καθάρισμα των τζαμιών. Σίγουρα σου έχει τύχει να καθαρίζεις ένα τζάμι και αμέσως μετά να ανακαλύπτεις ότι έχεις ακόμα πιο πολλούς λεκέδες από ό,τι όταν ξεκίνησες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, κάποια σημάδια είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθούμε. Ωστόσο, προτού εκνευριστείς και τα παρατήσεις, μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ και να διαβάσεις πολύτιμες συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια.

6 συμβουλές για αόρατα τζάμια

1. Ο ήλιος είναι εχθρός

Ο καθαρισμός τζαμιών είναι καλό να αποφεύγεται τις μέρες που έχει ήλιο και υψηλή θερμοκρασία. Επίλεξε να καθαρίσεις τα παράθυρά σου κάποια στιγμή που ο ήλιος δεν θα χτυπάει τόσο έντονα. Η υψηλή θερμοκρασία θα στεγνώσει γρήγορα το καθαριστικό που θα ψεκάσεις στο τζάμι σου και θα αφήσει στίγματα και κηλίδες. Θα σου πάρει τον διπλάσιο χρόνο για να τελειοποιήσεις την διαδικασία.

2. Σαπούνισμα για αρχή

Αν έχει μαζευτεί αρκετή βρομιά και σκόνη τότε καλύτερα να την απομακρύνεις πρώτα με το σαπούνισμα, ώστε να μην αναμιχθεί με το καθαριστικό. Σε ένα κουβά βάλε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων για να δημιουργήσεις αφρό. Όταν γίνει η σαπουνάδα, βούτηξε ένα βαμβακερό πανί και ξεκίνα να σαπουνίζεις την επιφάνεια του τζαμιού σου. Αφαίρεσε τα υπολείμματα του σαπουνιού με ένα καθαρό πανάκι και έτοιμο για γυάλισμα.

3. Τα σωστά εργαλεία

Αν κάθε φορά που καθαρίζεις τα τζάμια και τον καθρέφτη, η διαδικασία σου φαίνεται ατελείωτη, μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Στο λεπτό έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα χνούδια και η επιφάνεια εξακολουθεί να είναι θαμπή. Τα χνούδια και οι ραβδώσεις προκαλούνται από το χαρτί κουζίνας ή τις χαρτοπετσέτες. Μπορείς να το αντικαταστήσεις, λοιπόν, με ένα πανί από μικροΐνες, προκειμένου η επιφάνεια να μείνει λαμπερή και να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά στίγματα.

4. Εφημερίδα η θαυματουργή

Το κόλπο αυτό είναι αρκετά παλιό. Ένα φύλλο εφημερίδας μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά στο γυαλί. Το χαρτί θα απομακρύνει τις βρωμιές, θα γυαλίσει την επιφάνεια και θα ανανεώσει το τζάμι χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Αρκεί να γίνει σωστά. Το μυστικό είναι να ψεκάσεις με το καθαριστικό τόσο την επιφάνεια του τζαμιού όσο και το φύλλο της εφημερίδας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μαλακώσεις το χαρτί και δεν θα προκαλέσει γρατζουνιές.

5. Λεμόνι για τα λίπη

Τα επίμονα λίπη που θολώνουν τα τζάμια και μαζεύουν μία στρώση βρομιάς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Βάλε σε ένα μπολ 2-3 κούπες νερό, 1/3 της κούπας ξύδι και 1/2 της κούπας χυμό λεμονιού. Με ένα πανάκι μικροϊνών ή με την εφημερίδα καθάρισε την επιφάνεια. Το λεμόνι θα εξαλείψει τα λίπη και θα γυαλίσει τα παράθυρά σου.

6. Οδοντόκρεμα για τις γρατζουνιές

Οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν να γρατζουνιστούν πολύ εύκολα με λίγη απροσεξία, λόγω της ευαισθησίας που διακρίνει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες. Αν θες να επαναφέρεις την λεία επιφάνεια στο τζάμι σου τότε χρησιμοποίησε λίγη οδοντόκρεμα. Με ένα μαλακό πανάκι ή ένα βαμβάκι γυάλισε τοπικά την χαραγμένη επιφάνεια. Θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις