Εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η συνταγή του Άκη είναι ό,τι καλύτερο (και) για τους αρχάριους

PLUS

Εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η συνταγή του Άκη είναι ό,τι καλύτερο (και) για τους αρχάριους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εύκολος μπακαλιάρος σκορδαλιά: Απλή, γρήγορη

23.03.2024 | 11:43

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένο

πιπέρι

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

500 γρ. μπίρα, ξανθιά, κρύα

Για το σερβίρισμα

σκορδαλιά με ψωμί

πατάτες τηγανητές

σάλτσα ταρτάρ

1 λεμόνι

μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.

Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.

Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σος ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού, και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Η τέλεια και απλή συνταγή είναι του Άκη!

Exit mobile version