Ξανά στην πατρίδα ο Γιώργος Αυτιάς – Φιλιά, αγκαλιές και πολλές ευχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στην πατρίδα ο Γιώργος Αυτιάς – Φιλιά, αγκαλιές και πολλές ευχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Συγκινημένος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

20.05.2024 | 10:58

Ακάθεκτος και με σύμμαχο την αγάπη του κόσμου συνεχίζει την περιοδεία του ο Γιώργος Αυτιάς. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη Σάμο για δεύτερη φορά, με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη, μιας και το νησί αποτελεί πατρίδα…! Και φυσικά, η Σάμος αγκάλιασε πολύ θερμά το δικό της παιδί! Φίλοι, συμμαθητές, απλοί άνθρωποι έσπευσαν να του πουν “προχώρα δυνατά” και να ζητούν μια selfie, όπως… προστάζει η εποχή.

Στη Ρόδο νωρίτερα

Η ανάγκη για μία εθνική πολιτική διεκδίκησης είναι για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και έναν από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους, κ. Γιώργο Αυτιά, το διακύβευμα για τη χώρα μας στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως δήλωσε κατά την παρουσία του στη Ρόδο. Ο κ. Αυτιάς είχε διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τους βουλευτές του Κόμματος στον νόμο, με στελέχη της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου και του κόμματος τοπικά ενώ συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και εκπροσώπους φορέων με τους οποίους «δώσαμε μία υπόσχεση, όχι πολιτική, όχι υπόσχεση προεκλογική, μετά τις εκλογές να δούμε τον καταστατικό χάρτη περαιτέρω ανάπτυξης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» όπως είπε και ανέφερε αρχικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί είμαι στα Δωδεκάνησα, είναι ο τόπος που αγαπώ, είναι ο τόπος που έχω ασχοληθεί πάρα πολλές φορές με τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, έχω πάρα πολλούς φίλους και έχω συνδυάσει το νησί με πολύ όμορφες στιγμές της ζωής μου».

«Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πρωταθλήτρια στις επενδύσεις σε ό,τι αφορά την Ευρώπη. Ο περιφερειάρχης έχει καταφέρει αρκετά πράγματα, είναι πρωταθλητής στον τομέα αυτό σε ό,τι αφορά τα θέματα αυτά», είπε και ανέφερε ότι τον συνάντησε νωρίτερα και συνεννοήθηκαν. Ακόμη, έχει εξαιρετική επικοινωνία με τους βουλευτές του νομού και τον πρώην υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, με τον οποίο επρόκειτο να έχει ειδική συζήτηση για τα θέματα του Τουρισμού. «Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, ότι, όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε πράγματα και είναι πάρα πολλά για τα νησιά μας. Να ξέρετε επίσης ότι η επικοινωνία με την Κω, με την Κάλυμνο, με το Καστελλόριζο, με τη Σύμη, με τη Λέρο και τα υπόλοιπα νησιά, είναι συνεχής. Άρα, μετά τις 9 του μηνός έχουμε πάρα πολλή δουλειά», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ερωτηθείς σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει στην Ευρώπη, είπε: «Στην Ευρώπη να μάθουμε να διεκδικούμε περισσότερα και εκεί λοιπόν επειδή θα κριθούν τα πάντα, στην αγροτική πολιτική, στην πολιτική του στρατού-γιατί η Ευρώπη πια θα αποκτήσει δικό της στρατό. Και εμείς δεν είμαστε ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Γαλλία, ούτε Ιταλία, που δεν έχουν έναν Ερντογάν να τους κουνάει το δάχτυλο και να λέει “θέλω τα νησιά σας”. Άρα, οι διεκδικήσεις, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες. Έχουμε νέα ΚΑΠ για τους αγρότες και εκεί η διεκδίκηση θα πρέπει να είναι ισχυρότερη και περισσότερη. Μόνος του ο πρωθυπουργός έφερε 36 δις ευρώ. Άρα, λοιπόν, εμείς θα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, ώστε να αυξηθούν τα κονδύλια».

Ακόμη, ο κ. Αυτιάς, έδωσε και το στίγμα του για τον τρόπο που επιθυμεί να μας εκπροσωπήσει εφόσον εκλεγεί, λέγοντας: «Όποιος πάει στην Ευρώπη φοράει εθνική φανέλα. Όταν θέλεις καλύτερους δρόμους, δεν τους θέλεις μόνο…για δεξιούς, όταν είσαι με τη Νέα Δημοκρατία. Τους θέλεις για όλο τον κόσμο. Άρα, λοιπόν: εθνική πολιτική διεκδίκησης στην Ευρώπη. Μόνο αυτό μπορώ να υποσχεθώ. Αυτό που διεκδικούσα τριάντα τέσσερα χρόνια για τους πολίτες, αυτό να κάνω και τώρα».

Για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα

Σχετικά, τέλος, με το αποτέλεσμα που προσδοκούν, είπε: Όλοι στην κάλπη. Είναι ευρωπαϊκές εκλογές αλλά είναι και εθνικές παράλληλα εκλογές. Η σταθερότητα της χώρας πρέπει να διατηρηθεί σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο διότι μετά τον Μητσοτάκη τι; Άρα, λοιπόν, δεδομένη η σταθερότητα, δεδομένη η διεκδίκηση, δεδομένη η πλήρης κάλυψη του ελληνικού χώρου και των νησιών μας. Μην ξεχνάτε ότι τα σύνορα τα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά. Άρα, τα νησιά μας έχουν έναν πρόσθετο λόγο οικονομικής ενίσχυσης».

Exit mobile version