Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανός δραπέτης “φάντασμα” πιάστηκε μετά από 13 χρόνια – Είχε… “νόμιμη” ταυτότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός δραπέτης “φάντασμα” πιάστηκε μετά από 13 χρόνια – Είχε… “νόμιμη” ταυτότητα

Ο 48χρονος συνελήφθη μετά από έρευνα που κράτησε πολλούς μήνες, ενώ περπατούσε στην Πλατεία Εθνικής αντιστάσεως στην Ελευσίνα.

Τον έψαχναν 13 ολόκληρα χρόνια. Από τότε, δηλαδή Μάϊο του 2011, που κατάφερε να πάρει άδεια εννέα ημερών από τις φυλακές του Μαλανδρίνου και δεν γύρισε ποτέ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι όμως, ο 48χρονος σήμερα Αλβανός κακοποιός, ζούσε με την οικογένειά του στα Δυτικά Προάστια και συνέχιζε με μεγαλύτερη αγριότητα, τις εγκληματικές δραστηριότητες για τις οποίες είχε μπει στη φυλακή. Πώς το κατάφερνε; Είχε γίνει ένας άλλος!!! Είχε καταφέρει σε κάποια στιγμή της παρατεταμένης παρανομίας του, δραπέτης ων, να ταξιδέψει στην Αλβανία και -άγνωστο πώς- να επιστρέψει στη χώρα με άλλα στοιχεία! Τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, δεν ήταν πλαστά (!), αλλά φαίνονται μετά τη σύλληψή του γνήσια και να έχουν εκδοθεί από τις Αρχές της Αλβανίας.

Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία έχει υποβάλλει επίσημα αίτημα στις αλβανικές Αρχές, να ερευνήσουν και να απαντήσουν στην ΕΛ.ΑΣ, πώς ο σκληρός κακοποιός με τη βάναυση συμπεριφορά στα θύματα των ληστειών που διέπραττε, είχε εξασφαλίσει αυτά τα επίσημα έγγραφα! Ο 48χρονος Αλβανός δραπέτης, συνελήφθη μετά από έρευνα που κράτησε πολλούς μήνες, ενώ περπατούσε στην Πλατεία Εθνικής αντιστάσεως στην Ελευσίνα.

Τα αποτυπώματα

Εδειξε βέβαια τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν αλλά η δακτυλοσκόπηση στη Δ.Ε.Ε, έδειξε ότι δεν ήταν παρά ο καταζητούμενος έως εκείνη τη στιγμή δραπέτης! «Η εξέταση της γνησιότητας των νομιμοποιητικών εγγράφων», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απάντηση των Αρχών της χώρας καταγωγής του».

Και απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Σε βάρος του 48χρονου, εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης 14 ετών και τρία εντάλματα σύλληψης για ένταξη του σε εγκληματική οργάνωση με ομοεθνείς του, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τελεσθείσας ληστείας. Με δεδομένο όμως ότι κυκλοφορούσε με άλλο όνομα κλπ, οι δικογραφίες που σχηματίζονταν για τα προηγούμενα παρέμεναν στα συρτάρια των εισαγγελέων. Όταν κηρύχθηκε δραπέτης, λέει η Αστυνομία «συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση την εγκληματική του δραστηριότητα, είτε μόνος του, είτε συμπράττοντας με ομοεθνείς του, αναπτύσσοντας πολυποίκιλη δράση».

Η σύνθεση

Πιο αναλυτικά, ο κακοποιός -«φάντασμα», προσθέτει η Αστυνομία «είχε ενταχθεί ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία μέλη ομοεθνείς του και διέπρατταν τα κακουργήματα της ληστείας της απόπειρας ανθρωποκτονίας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για επίτευξη σκοπού τους είχαν προμηθευτεί όπλα, καπέλα τύπου τζόκεϊ, γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία.

Οσο για τον ίδιο αναφέρουν  ακόμη οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων, που κατάφεραν να τον συλλάβουν: «Ο ως άνω διωκόμενος είναι άτομο ιδιαίτερα βίαιο με αντικοινωνική συμπεριφορά και κατά την τέλεση των εγκληματικών του πράξεων επιδείκνυε ιδιαίτερη σκληρότητα και βάναυση συμπεριφορά προς τα θύματά του και αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις