Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

02

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάρη φωτιά: «Όποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδό του γλίτωσε»
ΕΛΛΑΔΑ

Βάρη φωτιά: «Όποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδό του γλίτωσε»

Κάτοικος Βάρης: «Η φωτιά ξεκίνησε από τροχό -Όποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδό του γλίτωσε»

Φωτιά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στην Βάρης-Κορωπίου και προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις, αυλές σπιτιών και ΙΧ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε επαγρύπνηση στο σημείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

Κάτοικος Βάρης μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας». Στην συνέχεια σε ερώτηση από που ξεκίνησε η φωτιά ο κάτοικος επισήμανε ότι «κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν τα χόρτα και μετά με τον αέρα που έπνεε στα 8 μποφόρ μετέφερε τις φλόγες στη ρεματιά. Πέταγαν τα αεροπλάνα, έριχναν το νερό, όμως ο ισχυρός αέρας το μετέφερε αλλού. Ευτυχώς, στο τέλος οι άνθρωποι μας γλιτώσανε και έσβησαν την φωτιά».

«Οποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδο του κατάφερε να γλιτώσει. Να καθαρίζετε τα οικόπεδα. Ο διπλανός μου ευτυχώς είχε καθαρίσει το οικόπεδο του, αλλά πολλά οικόπεδα της περιοχής είναι ακαθάριστα. Υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και σε επιχειρήσεις», κατέληξε ο κάτοικος της περιοχής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις