Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βούτηξε γάτα σε μπύρα: Καταδικάστηκε 33χρονος στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Βούτηξε γάτα σε μπύρα: Καταδικάστηκε 33χρονος στη Θεσσαλονίκη

Βούτηξε γάτα σε μπύρα: Βούτηξα το δάχτυλό μου στην μπύρα και το έγλειψε, δεν της έβαλα το κεφάλι μέσα στο ποτήρι, υποστήριξε ο άνδρας

Σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, και χρηματική ποινή 300 ευρώ καταδικάστηκε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι αδέσποτης γάτας σε ποτήρι με μπύρα. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου συντροφιάς χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού. Είχε προηγηθεί καταγγελία από 18χρονο αυτόπτη μάρτυρα που καθόταν με την παρέα του σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. «Το γατάκι το πήρε μία κοπέλα και το σώσαμε», είπε ο 18χρονος που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, απαντώντας σε ερώτηση για την τύχη του ζώου.

Απολογούμενος ο 33χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, παραδέχθηκε την πράξη του για την οποία ζήτησε συγγνώμη, ενώ επικαλέστηκε μέθη λόγω προηγούμενης κατανάλωσης αλκοόλ. «Έκανα χαζομάρα, αγαπάω και φροντίζω τα ζώα», ανέφερε. «Εκπλήσσομαι με τη φαντασία κάθε ανθρώπου» σχολίασε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας που έκανε λόγο για περιστατικό βάναυσης κακομεταχείρισης ζώου και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε την ενοχή του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις