Καιρός Αγίου Πνεύματος 2024: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αγίου Πνεύματος 2024: Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Καιρός Αγίου Πνεύματος 2024: Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

22.06.2024 | 15:53

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός του τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Θα είναι ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τους εκδρομείς ή για εκείνους που θα θελήσουν να επισκεφτούν κοντινές στις πόλεις τους παραλίες. Αναλυτικά, ο καιρός την Κυριακή (23-06) θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς και κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα 24-06-2024 (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ετικέτες
Exit mobile version