Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

08

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηλικιωμένοι που πήραν πτυχίο: Η Βιρτζίνια Χίσλοπ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα
ΚΟΣΜΟΣ

Ηλικιωμένοι που πήραν πτυχίο: Η Βιρτζίνια Χίσλοπ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Χρειάστηκε 83 χρόνια για να πάρει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα

Η Βιρτζίνια Χίσλοπ χρειάστηκε 83 χρόνια για να πάρει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Στα 105 της χρόνια, η Βιρτζίνια Χίσλοπ, κατάφερε να αποφοιτήσει. «Θεέ μου, περίμενα πολύ καιρό γι’ αυτό», είπε ανεβαίνοντας στη σκηνή την Κυριακή για να παραλάβει το μεταπτυχιακό της δίπλωμά από το πανεπιστήμιο του Stanford.   Την επιτυχία της γιόρτασε με την οικογένειά της που την επευφημούσε από κάτω και όλοι οι απόφοιτοι της χρονιάς.   Ο Ντάνιελ Σβαρτζ, κοσμήτορας της Μεταπτυχιακής Σχολής Εκπαίδευσης του Στάνφορντ, όπως είπε στην τελετή αποφοίτησης φοβόταν ότι θα δακρύσει την ώρα που θα παρουσίαζε την 105χρονη απόφοιτη, Βιρτζίνια Χίσλοπ.  «Πριν φτάσω στο σημείο που ήξερα ότι θα δακρύσω, το πλήθος άρχισε να χειροκροτά όρθιο», είπε. «Η Βιρτζίνια ξεκίνησε την εκπαίδευσή της σε νεαρή ηλικία, απλώς δεν πήρε το πτυχίο της. Είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την επιστροφή στην εκπαίδευση».

Η Χίσλοπ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Stanford το 1941, όταν ο αρραβωνιαστικός της, Τζορτζ, κλήθηκε να υπηρετήσει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μη μπορώντας να ολοκληρώσει τη διατριβή της, ανέβαλε τις σπουδές της. Αργότερα, έβαλε το πτυχίο της σε αναμονή, όταν μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για την οικογένεια της. Η επιστροφή στα όνειρα απόκτησης του μεταπτυχιακού της διπλώματος ήρθε όταν  ο γαμπρός της επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και διαπίστωσε ότι η τελική διατριβή δεν ήταν πλέον απαραίτητη για την απόκτηση του πτυχίου. Η Χίσλοπ έτσι απέκτησε το δικαίωμα να αποφοιτήσει οκτώ δεκαετίες αργότερα.

Το 1941, η Χίσλοπ, όπως και πολλές άλλες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγκάστηκε να βάλει στην άκρη την καριέρα της για τον γάμο προκειμένου να υποστηρίξει την ευρύτερη πολεμική κινητοποίηση. Το να εστιάζει μια γυναίκα στην οικογένεια εκείνη την περίοδο, θεωρήθηκε ως το αποκορύφωμα της αμερικανικής θυσίας.   Μπορεί η εκπαίδευση της Χίσλοπ  να τελείωσε επίσημα το 1941 με την πρόωρη αποχώρησή της από το Stanford, αλλά η δραστηριότητα της τα επόμενα χρόνια ήταν καθοριστική. Αντιτάχθηκε στα οπισθοδρομικά προγράμματα σπουδών του γυμνασίου που απαιτούσαν από την κόρη της να παρακολουθεί οικιακή οικονομία αντί για αγγλικά. Αργότερα, συγκέντρωσε χρήματα για το Heritage University, ένα ίδρυμα που διοικείται από γυναίκες, ενώ μια υποτροφία στο Paciic Northwest University φέρει το όνομα της.

Με πληροφορίες από Guardian
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις