Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φιντάν – Κύπρος: Η απάντηση Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν – Κύπρος: Η απάντηση Χριστοδουλίδη στην Άγκυρα

Φιντάν - Κύπρος: «Εμείς είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος»

Με δεικτικό, αλλά και σκωπτικό τρόπο απάντησε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης στις δηλώσεις του Χακάν Φιντάν, χθες, με τις οποίες παρουσίαζε την Κύπρο ως «κέντρο επιχειρήσεων» σε σχέση με τον πόλεμο στη Γάζα. «Θέλω να πω στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων: κέντρο ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, στέλνεται ανθρωπιστική βοήθεια που στηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα», σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «Είναι κέντρο επιχειρήσεων για την εκκένωση άμαχου πληθυσμού από την περιοχή, όπως το πράξαμε πολλές φορές, το πράξαμε και πρόσφατα».

Απειλές Φιντάν σε Ελλάδα και Κύπρο: Μείνετε μακριά από τη Μέση Ανατολή αλλιώς θα φτάσει και σε εσάς η φωτιά

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται «τη δυσκολία του Τούρκου ΥΠΕΞ για το ότι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο, και επιχειρεί μέσα από τέτοιες δηλώσεις να εμπλέξει την Κύπρο στη διαμάχη».  «Ό,τι και να πράξει, είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος μας: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, εκκένωση πληθυσμών», είπε ξανά.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι είναι «λίγο ατυχές να τα ακούμε αυτά από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, που όλοι γνωρίζουμε, πολύ καλά το τι γίνεται στην Τουρκία σε σχέση με όλα αυτά τα θέματα. Άρα αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω ακριβώς της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας». Και κατέληξε: «Δεν εμπλεκόμαστε. Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Εκεί θέλουν να πάρουν τη συζήτηση. Εμείς τα λαμβάνουμε όλα πολύ σοβαρά υπόψη, δεν υποβαθμίζουμε τίποτε, αλλά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε δημόσια συζήτηση που στόχο έχει να εξυπηρετήσει το αφήγημα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις