Μυρίζει το πλυντήριο πιάτων: 4  tips για να απαλλαγείτε από τη δυσωδία

PLUS

Μυρίζει το πλυντήριο πιάτων: 4 tips για να απαλλαγείτε από τη δυσωδία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Μυρίζει το πλυντήριο πιάτων: Τι θα χρειαστείτε

26.06.2024 | 16:01

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε μια δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από το πλυντήριο πιάτων σας, ενώ τα πιάτα και τα ποτήρια σας φαίνονται θολά μετά το πλύσιμο. Για να επαναφέρετε την απόδοση του πλυντηρίου σας σε επίπεδα καθαριότητας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Καθαρισμός του Φίλτρου: Αρχικά, αφαιρέστε το φίλτρο και βυθίστε το σε ένα μείγμα από χλιαρό νερό και απορρυπαντικό. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε το καλά.

2. Χρήση Ξιδιού: Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο πλυντήριο και αφήστε το να ενεργήσει για λίγα λεπτά με κλειστή την πόρτα. Το ξίδι είναι ιδανικό για την απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών.

3. Εφαρμογή Μαγειρικής Σόδας: Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του πλυντηρίου και αφήστε την να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών και στην απορρόφηση των υπολειμμάτων.

4. Τελικό Ξέπλυμα: Το επόμενο πρωί, τρέξτε ένα κανονικό πλυντήριο χωρίς πιάτα για να ξεπλύνετε το εσωτερικό της συσκευής. Αυτό θα αφαιρέσει οποιαδήποτε υπολείμματα και θα αφήσει το πλυντήριο πιάτων σας να λάμπει και να μυρίζει φρέσκο.

Πηγή: spirossoulis.com

Exit mobile version